Передплата 2025 ВЗ

Курка по-селянськи

Рецепт від "Доброго господаря"

1 курка вагою 2 кг, 150−200 г копченої грудинки, 2 середні червоні цибулини, 2 середні білі цибулини, 2 головки часнику, 2 ст. ложки сушеного майорану, сіль, мелений чорний перець, олія.

Розділити курку на порційні шматки. Натерти все м’ясо сіллю, перцем та майораном. Червону та білу цибулю очистити, розрізати на четвертинки. Часник розібрати на зубчики та очистити. Грудинку нарізати середніми куби­ками. Змастити форму для запікання (краще керамічну, в якій страву можна подавати) олією, викласти шматки курки, цибулю та часник, посипати грудинкою.

Поставити форму в розігріту до 180 °C духовку. Запі­кати 30 хв, потім вийняти форму, перевернути шматочки курки і запікати близько 40 хв до рум’яної скоринки.

Подавати з білим домашнім хлібом з хрусткою ско­ринкою та щільним м’якушем.

Більше рецептів тут