Курка в арахісовій скоринці
Рецепт від "Доброго господаря"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/446780/kurka-arakhis.jpg)
1 курка вагою 1,5 кг, 3 ст. ложки рідкого меду, 1,5 склянки арахісу, 50 г вершкового масла, 2 ч. ложки приправи для курки, 50 мл соєвого соусу.
Арахіс посікти ножем на дрібну крихту.
У сотейник влити мед, прогріти його на середньому вогні 2−3 хв, додати соєвий соус і перемішати. Всипати в сотейник арахіс, перемішати. Готувати ще 2 хв. Додати вершкове масло і 1 ч. ложку приправи для курки. Ретельно перемішати та зняти з вогню. Дати охолонути.
Курку вимити, обсушити. Натерти зсередини приправою для курки. Зв’язати шпагатом ніжки та крильця.
Розігріти духовку до 180 °C. Курку викласти на деко, вистелене пергаментом, змастити з усіх боків медовою сумішшю. Накрити пергаментом. Запікати 1 год 20 хв.