Передплата 2024 «Добра кухня»

Курка з апельсинами

Рецепт від "Доброго господаря"

1 курка вагою 1,5 кг, 4 апельсини, 5 зубчиків час­нику, сіль і чорний мелений перець — до смаку.

Тушку добре вимити, потім обсушити паперовими рушниками. Кінчики крилець (останню, найтоншу фалан­гу) загорнути у фольгу або відрізати.

Апельсини добре вимити під гарячою водою (краще губкою для посуду з милом) та обсушити паперовими рушниками. Нарізати тонкими кружальцями. Підготов­лену тушку курки добре натерти зсередини та зовні сіл­лю, а також меленим чорним перцем. Помістити у вели­ку миску і залишити на 15 хв при кімнатній температурі. Акуратно підняти шкіру на грудці курки та прокласти апельсинові кружальця між м’ясом та шкірою. Перевер­нути курку і зробити те саме на спині. Часник почистити і нарізати тонкими пластинами. Вкласти часник усеред­ину курки.

Зв’язати ніжки курки. Якщо залишилися нарізані апель­сини, покласти їх у форму разом із куркою. Запікати у розі­грітій до 180 °C духовці близько 2−2,5 год, іноді поливаючи соком, що виділився. Гарячу курку розрізати на порційні шматки. На гарнір можна подати варену картоплю.

Більше рецептів тут

Схожі новини