Курка з апельсинами
Рецепт від "Доброго господаря"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/446779/kurka-apelsyn.jpg)
1 курка вагою 1,5 кг, 4 апельсини, 5 зубчиків часнику, сіль і чорний мелений перець — до смаку.
Тушку добре вимити, потім обсушити паперовими рушниками. Кінчики крилець (останню, найтоншу фалангу) загорнути у фольгу або відрізати.
Апельсини добре вимити під гарячою водою (краще губкою для посуду з милом) та обсушити паперовими рушниками. Нарізати тонкими кружальцями. Підготовлену тушку курки добре натерти зсередини та зовні сіллю, а також меленим чорним перцем. Помістити у велику миску і залишити на 15 хв при кімнатній температурі. Акуратно підняти шкіру на грудці курки та прокласти апельсинові кружальця між м’ясом та шкірою. Перевернути курку і зробити те саме на спині. Часник почистити і нарізати тонкими пластинами. Вкласти часник усередину курки.
Зв’язати ніжки курки. Якщо залишилися нарізані апельсини, покласти їх у форму разом із куркою. Запікати у розігрітій до 180 °C духовці близько 2−2,5 год, іноді поливаючи соком, що виділився. Гарячу курку розрізати на порційні шматки. На гарнір можна подати варену картоплю.