Передплата 2024 «Добра кухня»

Курка з картоплею у рукаві

Рецепт від "Доброго господаря"

1 курка вагою 1,5 кг, суміш перців, сік ½ лимона, дрібна морська сіль, 1 лавровий листок, 4 горошини духмяного перцю, 1 кг картоплі, 100 мл води, майо­нез — для змащування.

Духовку розігріти до 220 °C.

Суміш перців потовкти у ступці, з лимона вичавити сік. Курку натерти зсередини та зовні лимонним соком, сіл­лю та сумішшю перців.

Всередину курки покласти половинку відтиснутого лимона, лавровий листок, 2 горошини духмяного перцю.

Картоплю очистити, розрізати на половинки, склас­ти в рукав для запікання. Додати 2 горошини духмяно­го перцю. Курку покласти в рукав на картоплю грудкою догори. Влити пів склянки води. Зав’язати рукав із двох боків, поставити в духовку на 1,5 год.

Опісля розрізати рукав зверху, змастити курку майоне­зом. Повернути в духовку ще на 30 хв, щоб підрум’янилася. З готової курки має виділятися прозорий сік. Викласти на блюдо курку, довкола неї — картоплю.

Більше рецептів тут

Схожі новини