Курка з картоплею у рукаві
Рецепт від "Доброго господаря"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/446777/kurka-z-kartopleiu.jpg)
1 курка вагою 1,5 кг, суміш перців, сік ½ лимона, дрібна морська сіль, 1 лавровий листок, 4 горошини духмяного перцю, 1 кг картоплі, 100 мл води, майонез — для змащування.
Духовку розігріти до 220 °C.
Суміш перців потовкти у ступці, з лимона вичавити сік. Курку натерти зсередини та зовні лимонним соком, сіллю та сумішшю перців.
Всередину курки покласти половинку відтиснутого лимона, лавровий листок, 2 горошини духмяного перцю.
Картоплю очистити, розрізати на половинки, скласти в рукав для запікання. Додати 2 горошини духмяного перцю. Курку покласти в рукав на картоплю грудкою догори. Влити пів склянки води. Зав’язати рукав із двох боків, поставити в духовку на 1,5 год.
Опісля розрізати рукав зверху, змастити курку майонезом. Повернути в духовку ще на 30 хв, щоб підрум’янилася. З готової курки має виділятися прозорий сік. Викласти на блюдо курку, довкола неї — картоплю.
Більше рецептів тут