Передплата 2024 «Добрий господар»

Яблука в тісті

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 7 невеликих яблук

ДЛЯ ТІСТА:

  • 2 ст. ложки цукру
  • 130 г вершкового масла
  • 150 мл молока
  • дрібка солі
  • 15 г пресованих дріжджів
  • 300 г борошна
  • яєчний жовток — для змащування
  • 50 мл молока
  • 100 г коричневого цукру

Яблука помити, очистити від шкірки, вирізати серцевину.

Тісто. У теплому молоці розчинити пресовані дріжджі, цукор і 100 г борошна. Поставити опару в тепле місце на 15 хв. Решту борошна змішати зі сіллю.

В опару додати розтоплене масло і борошно. Замісити м’яке еластичне тісто, розділити на частини для зручності.

Кожну частину розкачати на довгий пласт і нарізати на тонкі смужки. Обгорнути яблука тістом, зробити низ і верх з тіста.

Яєчний жовток змішати з молоком і змастити тісто кулінарним пензликом. Потім яблука покатати в тарілці з цукром. Випікати в духовці при 180 °C 30 хв.

Більше рецептів тут

Схожі новини