Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Zwetchgenkuchen - баварський сливовий пиріг

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 500 г пшеничного борошна
  • 500 г слив сорту «угорка»
  • ½ ч. ложки меленої кориці
  • 7−8 г сухих дріжджів
  • 150 г молока
  • дрібка солі
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 60 г вершкового масла

У мисці змішати борошно і дріжджі. Додати 75 г цукру, дрібку солі, яйце, 2/3 норми розм’якшеного вершкового масла, тепле молоко і перемішати. Накрити серветкою і залишити у теплому місці.

Через 40 хв. тісто обім"яти.

Розкачати, викласти у форму діам. 28 см, застелену папером. Дати підійти 20 хв.

Сливи вимити, обсушити, розрізати навпіл і вийняти кісточки. Якщо сливи великі, нарізати на четвертинки. Сливи розкласти на тісті зрізом донизу, трохи втиснувши їх. Цукор, що залишився, змішати з корицею. Посипати сливи.

Зверху розкласти решту масла, нарізаного маленькими шматочками. Пиріг випікати у розігрітій до 175 °C духовці 35−40 хв.

Більше рецептів тут

Схожі новини