Передплата 2024 «Добра кухня»

М‘ясні котлети з картоплею

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 3−4 ст. ложки сметани
  • панірувальні сухарі
  • 1/3 ч. ложки солі
  • сушений базилік — до смаку
  • 3 картоплини
  • 200 мл води
  • 500 г фаршу
  • чорний перець — до смаку
  • ½ ч. ложки солі
  • 1−2 цибулини
  • 2−3 зубчики часнику
  • 1−2 ст. ложки панірувальних сухарів

1 невелику картоплину, 1 цибулину і 2 зубчики часнику подрібнити за допомогою блендера, додати до фаршу, посолити і поперчити, добре перемішати. Якщо фарш рідкуватий, можна додати 1−2 ложки панірувальних сухарів.

2 картоплини нарізати на шматочки.

З фаршу сформувати коржики, класти по скибочці картоплі і стулити.

Обваляти котлети у панірувальних сухарях, смажити у добре розігрітій пательні з олією до золотистого кольору до готовності не доводити, обсмажені котлети перекласти у каструлю.

Змішати 3−4 ст. ложки сметани зі склянкою води, додати трохи солі, можна додати спеції і томатну пасту, перемішати, залити котлети, поставити на плиту і тушкувати на невеликому вогні, 10−15 хв, до готовності котлет.

Більше рецептів тут

Схожі новини