Соковиті котлети з яловичини
Рецепт від "Доброї кухні"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/446572/kotlety-ialovychyna.jpg)
- 300 г фаршу з яловичини
- 300 г сирої картоплі
- 100 г ріпчастої цибулі
- 1 ч. ложка сушеного кропу
- 1 ч. ложка кмину
- 2 ст. ложки пшеничного борошна
- 1 ст. ложка оливкової олії
- сіль, перець — до смаку
- олія — для смаження
Картоплю очистити від шкірки, натерти на грубій тертці або подрібнити в блендері з овочевою насадкою.
Цибулю дуже дрібно посікти або натерти так само, як і картоплю, на грубій тертці.
Посипати овочі борошном, щоб воно вбирало з них сік, що виділився.
Потім додати в миску охолоджений фарш (можна готувати й з курячого або свинячого фаршу).
Насіння кмину нагріти кілька хвилин на сухій пательні (бажано чавунній), як з’явиться перший димок, зсипати насіння в ступку, розтерти на порошок. Додати у миску з фаршем розтертий кмин і сушений кріп. Посолити до смаку. Влити ложку оливкової олії і ретельно вимішати фарш руками. Поставити в холодильник на 30 хв.
Вологими руками (змочувати у холодній воді) зліпити довгасті котлети.
Пательню з товстим дном змастити рафінованою олією. Класти котлети на розігріту пательню, прикривати її кришкою. Смажити з одного боку 6−7 хв на малому вогні. Перевернути і смажити ще 7 хв з іншого боку на маленькому вогні під кришкою.
Подавати з картоплею, рисом або овочевим салатом.
До котлет можна приготувати сметанну підливу: змішати у глибокій мисці пів склянки сметани, пів склянки холодної води, ложку борошна і дрібку солі. Вийняти котлети з пательні, влити у неї підливу, довести до кипіння, уварювати на маленькому вогні 5 хв, поперчити. Повернути котлетки у пательню, прогріти і подавати.
Більше рецептів тут