Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Котлети «Ластівчине гніздо»

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 500 г мішаного фаршу (свинина+яловичина або курятина+індичина)
  • 3 скибочки батона без скоринки
  • 3 ст. ложки молока
  • 2 курячі яйця
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 1 помідор
  • 1 болгарський перець
  • 100 г твердого сиру
  • зелень — до смаку
  • сіль, чорний перець — до смаку
  • майонез — за бажання

Батон замочити в молоці і залишити на 10 хв.

Часник вичавити через часникодавку, цибулю натерти на тертці або подрібнити блендером на кашку. Розм"яклий батон теж змолоти на м’ясорубці (або використовувати панірувальні сухарі).

У мисці змішати фарш, батон, часник, цибулю, яйця. Вимішати масу до однорідності, додати сіль, спеції і зелень. Фарш ще раз ретельно розмішати.

Сформувати котлети, викласти їх на деко, змащене олією або вершковим маслом. Руками котлетки приплюснути, мають бути пласкими.

Помідор нарізати кружальцями, перець — кільцями, сир — тонкими скибочками.

На кожну котлету викласти кільце перцю, всередину — кружальце помідора, зверху трохи майонезу і шматочок сиру. Вся начинка має бути всередині кільця перцю.

Запікати котлети у розігрітій до 180 °C духовці 35 хв.

Дати страві настоятися 10 хв, розкласти у тарілки, можна посипати свіжою зеленню.

Більше рецептів тут

Схожі новини