Передплата 2024 «Добрий господар»

Котлети з помідорами

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 350 г яловичини
  • 2 скибочки батона
  • 3 ст. ложки молока або води
  • 1 цибулина
  • 150 г помідорів
  • ½ пучка петрушки
  • 2−3 ст. ложки олії
  • 1 ч. ложка гранульованого часнику
  • 1 ч. ложка приправи для котлет
  • 1 ч. ложка коріандру
  • ½ ч. ложки чебрецю
  • сіль, перець — до смаку
  • борошно або сухарі — для панірування

Яловичину промити, обсушити в паперовому рушнику. Зачистити від плівки і нарізати невеликими шматочками. Цибулю очистити і подрібнити.

Подрібнити м"ясо і цибулю блендером або змолоти на м’ясорубці. Додати розмочений батон, перемішати.

Помідори дрібно нарізати (влітку вибрати якісні помідори, а ось взимку краще консервовані. Парникові овочі не годяться).

Петрушку посікти. Додати компоненти у фарш.

Додати ароматні трави, посолити і поперчити котлетну масу, додати перець. Перемішати фарш до однорідності.

Мокрими руками зліпити овальні котлети, обваляти їх у невеликій кількості борошна.

Пательню з олією розігріти. Викласти котлети і обсмажувати до зарум’янювання з двох боків по 3−5 хв на середньому вогні. Накрити котлети кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і млоїти 5 хв.

Готові котлети перекласти на тарілку, доповнити листочками петрушки і овочами. Можна подати з картопляним пюре або вареним рисом.

Більше рецептів тут

Схожі новини