Передплата 2024 «Добра кухня»

Кава по-литовськи «Рута»

Цікавий рецепт кави, яку ставлять у гарячу духовку, щоб утворилася золотиста скоринка

  • 1 ст. ложка коньяку
  • 200−250 мл води
  • 2 ч. ложки меленої кави
  • 4 ч. ложки цукру
  • 1 яйце (білок)

Збити білок з цукром на стійку піну.

Приготувати каву. Проціджену каву розлити у жаростійкі чашки, додати цукор і коньяк, розмішати. Покласти зверху збиті білки, посипати їх цукром.

На кілька хвилин поставити чашки у розігріту духовку і запекти, щоб білкова піна підрум’янилася до золотистої скоринки.

Більше рецептів тут

Схожі новини