Паризька кава
Смачний рецепт
Ароматний напій став невід’ємною частиною відомого в усьому світі французького «мистецтва жити». Ранок парижанина часто починається з кави.
Кількість інґредієнтів взято з розрахунку на 2 чашки по 150 мл.
- 300 мл води (окропу)
- 1−2 ч. ложки тростинного цукру «Демерара»
- 2 ч. ложки вершкового
- або карамельного лікеру
- ¼ ч. ложки цукрової пудри
- 3 ч. ложки кави дрібного помелу
- 4 ст. ложки вершків не менше 20%
Вершки влити у вузьку чарку, додати цукрову пудру і збити маленьким міксером для вершків на густу піну.
Мелену каву з додаванням цукру залити окропом, довести до кипіння і відразу влити 1 ч. ложку крижаної води, щоб осіла гуща.
Розлити каву у чашки. Влити ложечку лікеру і прикрасити збитими вершками.
Більше рецептів тут