Цибулевий пиріг
Готує зірка Юлія Панкова
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/446278/tsybulevyi-pyrih.jpg)
Для тіста: 180 г вершкового масла, 100 мл води, 2 склянки цілозернового борошна.
Для начинки: 500 г ріпчастої цибулі, 200 г сиру сулугуні, 200 г твердого сиру, 2 яйця, 100 г сметани.
Очистити цибулю від лушпиння і нарізати дрібною соломкою, тушкувати на вершковому маслі, доки вона не стане прозорою. Сир натерти на грубій тертці.
В окремій мисці змішати яйця та сметану.
Розтопити вершкове масло і добре змішати інґредієнти для тіста. Замісити еластичне тісто, тонко його розкачати. Викласти на деко, змащене олією, розрівняти руками.
Спершу викласти шаром цибулю, потім — натертий сир, а зверху залити сумішшю яєць зі сметаною.
Випікати в розігрітій до 200 °C духовці, доки пиріг не підрум’яниться, близько 25 хв.
Готуйте також: Капустяний пиріг на кефірі