Передплата 2024 ВЗ

Цибулевий пиріг

Готує зірка Юлія Панкова

Для тіста: 180 г вершкового масла, 100 мл води, 2 склянки цілозернового борошна.

Для начинки: 500 г ріпчас­тої цибулі, 200 г сиру сулугуні, 200 г твердого сиру, 2 яйця, 100 г сметани.

Очистити цибулю від лушпиння і нарізати дрібною соломкою, туш­кувати на вершковому маслі, доки вона не стане прозорою. Сир на­терти на грубій тертці.

В окремій мисці змішати яйця та сметану.

Розтопити вершкове масло і добре змішати інґредієнти для тіс­та. Замісити еластичне тісто, тон­ко його розкачати. Викласти на деко, змащене олією, розрівняти руками.

Спершу викласти шаром цибу­лю, потім — натертий сир, а звер­ху залити сумішшю яєць зі смета­ною.

Випікати в розігрітій до 200 °C духовці, доки пиріг не підрум’яниться, близько 25 хв.

Готуйте також: Капустяний пиріг на кефірі

Схожі новини