Передплата 2024 «Добрий господар»

Сирник з грушами

Смачний рецепт

Для тіста: 150 г нежирно­го сиру, 75 г цу­кру, 6 ст. ложок олії, 1 яйце, 8 г ванільного цу­кру, 10 г розпу­шувача, 300 г борошна.

Для начинки: 3 яйця, 250 г жирного сиру, 250 г сметани 20%, 75 г цукру, 2 ст. ложки крохма­лю, 4 груші.

Для тіста з’єднати сир, цукор, олію, яйце, ваніль­ний цукор та дрібку солі. Добре перемішати і дода­ти просіяне борошно з розпушувачем. Замісити м’яке гладке тісто. Роз’ємну форму застелити пергамент­ним папером. Викласти тісто, розподілити руками по поверхні форми, зробити бортики. Поставити у холо­дильник.

Для начинки білки відокремити від жовтків. Жовтки з’єднати з сиром, сметаною та цукром. Ретельно пе­ремішати, щоб не було грудочок. Поступово додати збиті білки, акуратно перемішати.

Груші очистити, розрізати навпіл і вирізати серце­вину. У форму з тістом із холодильника викласти сир­ну начинку. Зверху — половинки груш зрізом донизу, злегка втиснути. Випікати у розігрітій до 180 °C духо­вці близько 40 хв. Готовий пиріг вийняти з духовки і дати охолонути у формі. Охолоджений пиріг посипати цу­кровою пудрою.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини