Сирник з грушами
Смачний рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/445733/syrnyk-z-hrushamy.jpg)
Для тіста: 150 г нежирного сиру, 75 г цукру, 6 ст. ложок олії, 1 яйце, 8 г ванільного цукру, 10 г розпушувача, 300 г борошна.
Для начинки: 3 яйця, 250 г жирного сиру, 250 г сметани 20%, 75 г цукру, 2 ст. ложки крохмалю, 4 груші.
Для тіста з’єднати сир, цукор, олію, яйце, ванільний цукор та дрібку солі. Добре перемішати і додати просіяне борошно з розпушувачем. Замісити м’яке гладке тісто. Роз’ємну форму застелити пергаментним папером. Викласти тісто, розподілити руками по поверхні форми, зробити бортики. Поставити у холодильник.
Для начинки білки відокремити від жовтків. Жовтки з’єднати з сиром, сметаною та цукром. Ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Поступово додати збиті білки, акуратно перемішати.
Груші очистити, розрізати навпіл і вирізати серцевину. У форму з тістом із холодильника викласти сирну начинку. Зверху — половинки груш зрізом донизу, злегка втиснути. Випікати у розігрітій до 180 °C духовці близько 40 хв. Готовий пиріг вийняти з духовки і дати охолонути у формі. Охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою.
Більше рецептів у рубриці «Кухня»