Передплата 2024 ВЗ

Квашені баклажани

Рецепт від «Доброго господаря»

2 кг баклажанів, 600 г моркви, ½ склянки олії, 8−10 зубчиків часни­ку, невеликий пучок зелені селери, 5−6 ч. ложок солі.

Вимити баклажани і відрізати хвости­ки. Залити холодною водою і довести до кипіння, варити близько 20 хв (щоб легко проколоти сірником).

Гарячі баклажани відразу ж облити холодною водою і викласти на деко під вантаж на ніч, щоб вийшла зайва волога.

Листочки селери обірвати зі стебел.

У пательні на олії тушкувати натерту на грубій тертці моркву до м’якості, на малому вогні, не допускаючи засмажу­вання. Дати моркві охолонути і змішати її з вичавленим часником. Баклажани роз­різати уздовж посередині, не доходячи 3−4 см до хвостиків. Посолити обидві половини (близько ½ ч. ложки солі на один баклажан). Вкласти начинку, при­тиснути і обв’язати стеблом селери.

Більше рецептів в рубриці «Кухня»

Схожі новини