Передплата 2024 «Добра кухня»

Бігос по-польськи

Рецепт від "Доброго господаря"

100 г сухих лісових грибів, 700−800 г м’якоті яловичої лопатки, 250 г со­лоного сала, бажано з прожилками м’яса, олія, 400 г домашньої (україн­ської) ковбаси, 400 г квашеної капус­ти, 400 г свіжої капусти, 2 великі ци­булини, 2 м’ясисті помідори, 0,5 ст. ложки насіння кмину, 6−8 ягід ялівцю, 8−10 горошин чорного перцю, сіль.

Замочити гриби в 3 склянках гарячої води мінімум на 30 хв. Промити і грубо нарізати, настій процідити через марлю.

Нарізати яловичину і сало — кубика­ми 2,5×2,5 см. У великій жаровні нагріти трохи олії. Покласти сало і обсмажувати до рум’яної скоринки з двох боків. Дода­ти нарізані великими шматками ковбасу і м’ясо. Обсмажувати до м’якості, 4−5 хв. Перекласти м’ясо в миску. Відтиснути квашену капусту.

У жаровні обсмажити цибулю, наріза­ну соломкою, до золотистого кольору. Покласти квашену капусту і залити на­стоєм від грибів. Готувати на середньо­му вогні, помішуючи, 20−30 хв. Зменши­ти вогонь. Покласти підготовлене м’ясо, сало і ковбасу, перемішати. Додати на­різані кубиками помідори і прянощі. До­вести до кипіння, дуже щільно накрити кришкою і тушкувати мінімум 1,5 год. За потреби доливати трохи води або ово­чевого бульйону. Зняти з вогню і зали­шити в теплі настоюватися під кришкою 30−45 хв. Подавати гарячим, з житнім хлібом.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини