Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Теплий капустяний салат

Рецепт від "Доброго господаря"

700 г білокачанної капусти, 1 ве­лика морквина, 2−3 ст. ложки жовтих родзинок без кісточок, 1 середня цибулина, 1,5 ч. ложки цукру, сік ½ лимона, невеликий пучок петрушки, 4 ст. ложки оливкової олії, 2 ч. ложки порошку карі, чорний мелений пе­рець, ½ ч. ложки солі.

Капусту нарізати якомога тонше. На­терти моркву. Цибулю нарізати півкіль­цями. Скласти родзинки в чашку і залити на 2 хв окропом.

У пательні розігріти оливкову олію і на середньому вогні обсмажити цибу­лю, постійно помішуючи, до прозорості. Всипати карі і додати родзинки. Готу­вати, помішуючи, ще 2−3 хв. Покласти у пательню моркву і капусту, приправити сіллю, цукром і перцем. Перемішати і скропити лимонним соком (скуштувати — лимон має добре відчуватися). Готува­ти, постійно помішуючи, 5−7 хв: капуста зменшиться в об’ємі приблизно вдві­чі. Вимкнути вогонь, накрити пательню кришкою і залишити хвилин на п’ять.

Петрушку подрібнити і додати в ка­пусту, перемішати. Приправити сіллю і перцем до смаку. Подавати теплим.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини