Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пиріг-суфле «Смугастий гарбуз»

Рецепт від "Доброго господаря"

Сирна начинка: 400 г рікоти, 2 яйця, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. картопляного крохмалю.

Тісто: 50 г цукру, 1 яйце, 200 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 100 г вершкового масла.

Гарбузова начинка: 400 г гарбуза, 2 яйця, 50 г цукру, 1 ст. л. картопляного крохмалю.

Тісто. Розтопити вершкове масло, злегка остудити і змішати з яйцем і цукром. Додати бо­рошно з розпушувачем і добре вимісити тісто. Викласти тісто на робочу поверхню та розка­чати на пергаменті. Викласти тісто на папері у роз’ємну форму для запікання (діам. 24−26 см). Поставити в холодильник на 30 хв.

Гарбузова начинка. Гарбуз натерти на грубій тертці і варити близько 5 хв у невеликій кількості води, помішуючи. Остудити. Злити зайву ріди­ну. Подрібнити до стану пюре у блендері. До­дати 2 жовтки, цукор та крохмаль. Перемішати. Окремо збити білки на піну і додати до гарбузо­вої маси, перемішуючи плавними рухами.

Сирна начинка. Рікоту змішати з жовтками, цукром та крохмалем. Наприкінці додати збиті білки. Духовку розігріти до 180 °C. Вийняти фор­му з тістом з холодильника і викласти в центр пирога ложками почергово гарбузову і сирну начинки. Чергувати до закінчення інґредієнтів. Слідкуйте, щоб начинка не вийшла за бортик пирога. Накрити пиріг пергаментним папером і випікати в розігрітій духовці 35−40 хв. Після за­кінчення часу зняти папір і випікати ще близько 25 хв при 160 °C. Готовий пиріг вийняти з духо­вки та остудити.

Більше рецептів в рубриці «Кухня»

Схожі новини