Солянка з грибами на пательні
Рецепт від "Доброго господаря"
1 кг квашеної капусти, 400 г свіжої капусти, 4 великі цибулини, 4−6 зубчиків часнику, 400 г томатного соусу, 50 г сушених лісових грибів, 400 г свіжих лісових грибів або 800 г заморожених, 1 банка (400 г) оливок з лимоном, 50 мл олії, 50 г вершкового масла, сіль, мелений чорний перець, лимон — для подачі.
Замочіть сухі гриби в каструльці, заливши 2 склянками теплої води, на 2 год. Потім доведіть до кипіння, посоліть, варіть 15 хв. Процідіть грибний бульйон через рушник, щоб позбутися піску. Гриби промийте і наріжте шматочками. Очистіть цибулю і наріжте тонкими четвертинками кілець. Часник очистіть і наріжте тонкими кружальцями. Свіжі гриби почистіть, наріжте середніми шматочками. Заморожені гриби розморозьте (вони зазвичай нарізані).
Злегка промийте квашену капусту холодною водою, відкиньте на друшляк, наріжте. Не відтискайте. Наріжте свіжу капусту тонкою соломкою, а потім на шматочки завдовжки 3 см. Змішайте квашену і свіжу капусту у великій глибокій пательні або сотейнику з товстим дном, трохи посоліть, накрийте кришкою і поставте на невеликий вогонь.
В іншій пательні нагрійте суміш олії і масла і обсмажте на сильному вогні цибулю із сіллю, 5 хв. Додайте часник, варені сухі та свіжі/розморожені гриби. Смажте, помішуючи, 5 хв. Влийте в пательню грибний бульйон та томатний соус, посоліть, поперчіть, доведіть до кипіння. Залийте капусту сумішшю з пательні і розподіліть її по всій поверхні, не перемішуючи. Готуйте під кришкою на маленькому вогні близько 1 год.
Наріжте оливки кружальцями. Перемішайте солянку, викладіть на тарілки, посипте оливками і подавайте зі скибочкою лимона.
Більше рецептів у рубриці «Кухня»