Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Солянка з грибами на пательні

Рецепт від "Доброго господаря"

1 кг квашеної капусти, 400 г свіжої капусти, 4 великі цибулини, 4−6 зубчи­ків часнику, 400 г томатного соусу, 50 г сушених лісових грибів, 400 г свіжих лі­сових грибів або 800 г заморожених, 1 банка (400 г) оливок з лимоном, 50 мл олії, 50 г вершкового масла, сіль, меле­ний чорний перець, лимон — для подачі.

Замочіть сухі гриби в каструльці, залив­ши 2 склянками теплої води, на 2 год. По­тім доведіть до кипіння, посоліть, варіть 15 хв. Процідіть грибний бульйон через руш­ник, щоб позбутися піску. Гриби промийте і наріжте шматочками. Очистіть цибулю і наріжте тонкими четвертинками кілець. Часник очистіть і наріжте тонкими кру­жальцями. Свіжі гриби почистіть, наріжте середніми шматочками. Заморожені гри­би розморозьте (вони зазвичай нарізані).

Злегка промийте квашену капусту хо­лодною водою, відкиньте на друшляк, наріжте. Не відтискайте. Наріжте свіжу ка­пусту тонкою соломкою, а потім на шма­точки завдовжки 3 см. Змішайте квашену і свіжу капусту у великій глибокій пательні або сотейнику з товстим дном, трохи по­соліть, накрийте кришкою і поставте на невеликий вогонь.

В іншій пательні нагрійте суміш олії і мас­ла і обсмажте на сильному вогні цибулю із сіллю, 5 хв. Додайте часник, варені сухі та свіжі/розморожені гриби. Смажте, помішу­ючи, 5 хв. Влийте в пательню грибний буль­йон та томатний соус, посоліть, поперчіть, доведіть до кипіння. Залийте капусту су­мішшю з пательні і розподіліть її по всій по­верхні, не перемішуючи. Готуйте під криш­кою на маленькому вогні близько 1 год.

Наріжте оливки кружальцями. Перемі­шайте солянку, викладіть на тарілки, по­сипте оливками і подавайте зі скибочкою лимона.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини