Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вегетаріанська солянка з капусти

Покроковий рецепт

700 г свіжої капусти, 2 великі со­лодкі перці, 2 великі морквини, 1 неве­ликий корінь селери, 4 великі цибули­ни, 4−6 зубчиків часнику, 3−4 квашені огірки+трохи розсолу, 400 г наріза­них помідорів у власному соку, сік ½ лимона, 100 г пряженого масла, 1 ст. ложка коричневого цукру, 1 ст. лож­ка солодкої меленої паприки, по 0,5 ч. ложки меленого духмяного перцю та імбирного порошку, сіль, мелений чорний перець.

Наріжте капусту тонкою соломкою, по­тім — шматочками завдовжки близько 3 см. Очистіть солодкий перець і наріжте середньою соломкою. Моркву та селеру очистіть, наріжте пластами завтовшки 1 см, потім тонкими брусочками. Очистіть цибулю та часник, дрібно наріжте. Огір­ки очистіть від шкірки, м’якоть розріжте вздовж на четвертинки, потім наріжте впоперек невеликими шматочками.

Влийте в масло близько 100 мл окропу та лимонний сік, розмішайте, щоб суміш стала рідкою. Додайте цукор, сіль, пе­рець, мелену паприку, духмяний перець та імбирний порошок.

Візьміть жаровню або глибоку форму для запікання. Викладіть у форму шара­ми по половині об’єму: капусту, моркву з селерою, солодкий перець, цибулю з часником, огірки. Кожен шар скроплюйте масляною пряною сумішшю та розсолом. Повторіть шари, останнім шаром викла­діть нарізані помідори. Накрийте жаров­ню/форму кришкою чи фольгою. Запікай­те в розігрітій до 140 °C духовці близько 45 хв. Подавайте солянку гарячою, з карто­плею, посипавши зеленню.

Більше рецептів в рубриці «Кухня»

Схожі новини