Вегетаріанська солянка з капусти
Покроковий рецепт вегетаріанської солянки з капусти
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/445685/sonianka-z-kapusty.jpg)
700 г свіжої капусти, 2 великі солодкі перці, 2 великі морквини, 1 невеликий корінь селери, 4 великі цибулини, 4−6 зубчиків часнику, 3−4 квашені огірки+трохи розсолу, 400 г нарізаних помідорів у власному соку, сік ½ лимона, 100 г пряженого масла, 1 ст. ложка коричневого цукру, 1 ст. ложка солодкої меленої паприки, по 0,5 ч. ложки меленого духмяного перцю та імбирного порошку, сіль, мелений чорний перець.
Наріжте капусту тонкою соломкою, потім — шматочками завдовжки близько 3 см. Очистіть солодкий перець і наріжте середньою соломкою. Моркву та селеру очистіть, наріжте пластами завтовшки 1 см, потім тонкими брусочками. Очистіть цибулю та часник, дрібно наріжте. Огірки очистіть від шкірки, м’якоть розріжте вздовж на четвертинки, потім наріжте впоперек невеликими шматочками.
Влийте в масло близько 100 мл окропу та лимонний сік, розмішайте, щоб суміш стала рідкою. Додайте цукор, сіль, перець, мелену паприку, духмяний перець та імбирний порошок.
Візьміть жаровню або глибоку форму для запікання. Викладіть у форму шарами по половині об'єму: капусту, моркву з селерою, солодкий перець, цибулю з часником, огірки. Кожен шар скроплюйте масляною пряною сумішшю та розсолом. Повторіть шари, останнім шаром викладіть нарізані помідори. Накрийте жаровню/форму кришкою чи фольгою. Запікайте в розігрітій до 140 °C духовці близько 45 хв. Подавайте солянку гарячою, з картоплею, посипавши зеленню.
Більше рецептів в рубриці «Кухня»