Борщ з квасолею і капустою
Супи на зиму від "Доброї кухні"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/445483/borshch.jpg)
- 400 г буряків
- 200 г білокачанної капусти
- 200 г моркви
- 100 г цибулі
- 800 г помідорів
- 400 г солодкого перцю
- 300 г сушеної квасолі
- 50 мл олії
- 2 ст. ложки цукру
- 1,5 ст. ложки солі
- 80 мл оцту 9%
Квасолю замочити не менше, ніж на 4 год, можна на ніч. Підготовлену квасолю залити водою, варити близько 30 хв, не допускаючи розварювання. Воду злити з готової квасолі, відставити убік.
Зняти шкірку з томатів, у чаші блендера приготувати однорідне томатне пюре.
Зняти з буряків верхній шар і натерти їх на грубій тертці.
У каструлю викласти томатне пюре, залити олією, поставити на мінімальний вогонь. Коли закипить, додати натертий буряк. Тушкувати на маленькому вогні 20 хв, регулярно помішуючи дерев’яною ложкою. Додати дрібно нашатковану цибулю, натерту на грубій тертці моркву. Додати нашаткувати тонкою соломкою капусту в каструлю, тушкувати все разом ще 10 хв.
Додати нарізані кубиками перці і варену квасолю одночасно в каструлю. Всипати сіль і цукор.
Перемішати. Ще 15 хв усе разом тушкувати. Влити оцет і через 5 хв зняти каструлю з плити.
Розкласти заготовку у 3−4 простерилізовані півлітрові банки.
Прикрити простерилізованими кришками і стерилізувати 15 хв.
Закрити банки кришками і перевернути догори дном. Накрити і так залишити на ніч.
Більше рецептів у рубриці «Кухня»