Історія голландського кухаря-волонтера
Відомий український карикатурист Олексій Кустовський намалював дружній шарж і розповів про 50-річного голландця, волонтера і кухаря Едварда Хіршфельда
/wz.lviv.ua/images/caricature/_cover/493933/ku.jpg)
Едвард в Україні — майже з перших днів повномасштабного вторгнення. Оселився неподалік лінії фронту на Донеччині. Вивчає українську мову. Усе для того, аби допомагати українським військовим і цивільним. Саме тут стала в нагоді кухарська професія Едварда — майстер барбекю.
«Коли почалася повномасштабна війна в Україні, я подумав, що там не буде газу і електрики, а я можу готувати без електрики. Тому я приїхав в Україну», — розповів Едвард в інтерв’ю одному з телеканалів.
Чоловік власноруч облаштував коптильню-гриль. За один раз у ній можна приготувати 350 кілограмів м’яса. Він забезпечує військових не тільки продуктами, а й медичними засобами, генераторами та іншими необхідними речами. Усе це він закуповує на гроші звичайних голландців, які хочуть допомогти Україні. А потім розвозить своїм авто у найнебезпечніші ділянки прифронтової зони, часто під обстрілами.
Українські військові зробили Едварду спеціальний шеврон — «Кухар. Ніхто не смажить так як я».
Після перемоги України і звільнення Донеччини Едвард мріє побувати на місці трагедії голландського літака MH17, покласти квіти і вшанувати пам’ять загиблих.