Перше у світі консервне виробництво відкрили в Англії двісті років тому.
У 1812 році жерстяну банку для консервів запатентував англійський винахідник Пітер Дюран. А потім продав патент за тисячу фунтів стерлінгів.
![Перше у світі консервне виробництво відкрили в Англії двісті років тому.](https://wz.lviv.ua/img/360x200/4/ecc0eb0fff1d72468890aa0de35a196e-5aac3edb.jpg)
Тодішні консервні банки кували і спаювали вручну з листової жерсті, покритої оловом. Вони важили близько півкілограма і були дорогі. Відкрити таку банку можна було тільки за допомогою молотка і долота. Але жерстянка була зручнішою для транспортування порівняно зі скляною тарою. Через три роки солдати англійської армії їли з таких банок консервоване м’ясо та овочі.