Що їсти в спеку?
На вулиці спека, а я далі про своє. Про харчування. Їсти майже не хочеться, але не всім. То що ж їсти? Основна мета — не захворіти
Влітку, частота гострих кишкових інфекцій зростає пропорційно до підняття температури навколишнього середовища. Львів. Вечір. +30.
Перше правило. Щось зварили, тримаємо за межами холодильника найдовше 2 години. Чим менше, тим краще.
Не охолоджується? Ставимо у ємність із водою, допомагаємо швидше охолодитися страві перед тим, як покласти у холодильник.
Правило 2. Готуємо безпосередньо перед вживанням і НЕ ДОЇДАЄМО на другий день — салати, особливо, які заправлені сметаною або майонезом (останній варто взагалі обмежити до мінімуму).
Правило 3. По можливості уникаємо тістечок і тортів з кремом (особливо заварним та вершковим).
Правило 4. НЕ КУПУЄМО м’ясні та кондитерські вироби в місцях несанкціонованої торгівлі, без холодильників.
Правило 5. Зводимо до мінімуму жирні страви.
Правило 6. Ретельно миємо овочі і фрукти перед споживанням. Використовуємо для миття воду гарантованої якості (не з річки, озера чи невідомого джерела!!!).
Правило 7. Уникаємо багатокомпонентних страв.
Правило 8. Готовий до вживання шашлик не складаємо в ємність, в якій перед тим зберігали сирий шашлик в маринаді, навіть, якщо добре помили).
Правило 9. В подорожі не беремо швидкопсувні продукти! Не забуваємо про миття рук!
Правило 10. Морозиво! Можна і потрібно, але помірно, адже, це солодощі, які легко засвоюються організмом, проте, морозиво дозволяє, кажуть, уникнути депресії! Отже, безпечної спеки і активного споживання безпечної рідини!!!