Передплата 2024 ВЗ

Що їсти в спеку?

На вулиці спека, а я далі про своє. Про харчування. Їсти майже не хочеться, але не всім. То що ж їсти? Основна мета — не захворіти

Влітку, частота гострих кишкових інфекцій зростає пропорційно до підняття температури навколишнього середовища. Львів. Вечір. +30.

Перше правило. Щось зварили, тримаємо за межами холодильника найдовше 2 години. Чим менше, тим краще.

Не охолоджується? Ставимо у ємність із водою, допомагаємо швидше охолодитися страві перед тим, як покласти у холодильник.

Правило 2. Готуємо безпосередньо перед вживанням і НЕ ДОЇДАЄМО на другий день — салати, особливо, які заправлені сметаною або майонезом (останній варто взагалі обмежити до мінімуму).

Правило 3. По можливості уникаємо тістечок і тортів з кремом (особливо заварним та вершковим).

Правило 4. НЕ КУПУЄМО м’ясні та кондитерські вироби в місцях несанкціонованої торгівлі, без холодильників.

Правило 5. Зводимо до мінімуму жирні страви.

Правило 6. Ретельно миємо овочі і фрукти перед споживанням. Використовуємо для миття воду гарантованої якості (не з річки, озера чи невідомого джерела!!!).

Правило 7. Уникаємо багатокомпонентних страв.

Правило 8. Готовий до вживання шашлик не складаємо в ємність, в якій перед тим зберігали сирий шашлик в маринаді, навіть, якщо добре помили).

Правило 9. В подорожі не беремо швидкопсувні продукти! Не забуваємо про миття рук!

Правило 10. Морозиво! Можна і потрібно, але помірно, адже, це солодощі, які легко засвоюються організмом, проте, морозиво дозволяє, кажуть, уникнути депресії! Отже, безпечної спеки і активного споживання безпечної рідини!!!

Джерело

Схожі новини