Передплата 2024 «Добрий господар»

Рецепт до Дня Незалежності України

М‘ясний хлібець з яйцями

Ви часто мене просите поділитись моїм черговим перевіреним рецептом. І ось я це роблю вперше з початку війни. Так, я, як і раніше, готую. Але думки зовсім не спрямовані на те, аби щось фотографувати і писати.

Сьогодні запекла хлібець, і діти кажуть: «Мам, такий гарний. Ми хочемо пофотографувати. Можна?». І я подумала, що страва дуже українська (назва говорить сама за себе), святкова і проста. Тож ловіть рецепт до Дня Незалежності України. Якщо, звісно, є змога зібратись з близькими за столом.

Назв цієї страви чимало : «хлібець», «м‘ясний рулет», «зайчик»… І з інгредієнтами можна гратися. До речі, можна і не фарширувати яйцями.

  • Фарш м‘ясний - 1 кг (я використовувала яловичину, можна свинину і яловичину 50/50)
  • Часник— 4 Зубчики
  • Сіль— за смаком
  • Молоко— 150 мл
  • Білих хліб - 3 скибочки (не з пекарні, а той, що трохи підсушився)
  • Яйця— (3 зварених 2 сирих, залежить від довжини форми для запіканок)
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Зелена цибуля - 100 гр
  • Мускатний горіх - на смак
  • Чорний перець - на смак
  • Кетчуп - 1 ст ложка
  • Панірувальні сухарі - 1 ст ложка для посипання форми
  • Майонез - 1 ст. ложка

Спосіб приготування:

  1. Відварити вкруту яйця, якими ми нафаршируємо хлібець. Кількість яєць залежить від форми для запікання. Я використала 3. Після того як яйця охолонуть, треба їх акуратно почистити. Тоді буде хлібець гарний в розрізі.
  2. Порізати ріпчасту і зелену цибулю кубиками.
  3. Замочити скибочки білого хліба молоком.
  4. Вичавити часник часникочавкою.
  5. Всі інгредієнти помістити в чашу блендера і ретельно перемолотити. Якщо блендера нема, то не біда. Змішайте все руками. Не забудьте додати в м’ясну масу 2 сирих яйця.
  6. Форму для запікання змастіть вершковим маслом, посипте панірувальними сухариками.
  7. М‘ясну масу розділіть на дві частини. Викладіть першу на дно форми.
  8. Після цього по довжині форми посередині ланцюжком викладіть зварені почищені яйця.
  9. Потім зверху викладіть другу частину м‘ясної маси. За формою буде нагадувати вам хліб-цеглинку.
  10. Помістіть в духовку і випікайте 50 хв при температурі 200.
  11. За 5 хвилин до закінчення змастіть хлібець майонезом. Тоді буде золотава скоринка. Розрізати бажано охолодженим, інакше не буде гарних чітких зрізів. Подавати можна до салату або картоплі пюре.

Смачного! Бажаю всім возз'єднання родин, миру і смачних вечер в колі рідних. Це таке щастя, котре ми недооцінювали… до 24 лютого.

Джерело

Схожі новини