Передплата 2024 ВЗ

Тільки потужна зброя в руках наших мужніх воїнів здатна захистити країну

Ефективна ж українська зброя – це запорука нашої незалежності та суверенітету!

Головнокомандувач ЗСУ генерал Залужний подякував розробникам САУ “Богдана”, яка ефективно знищила ворога на українському острові Зміїний.

Самохідна артилерійська установка “Богдана” 155 “натівського” калібру на 100% українського виробництва була готова виконувати бойові завдання вже у 2017-2018 році, але влітку 2019 року проєкт був зупинений, фінансування анульоване, а випробування заблоковані.

В результаті, російське вторгнення в лютому 2022 року ми зустріли лише з одним зразком “Богдани”, яка здатна “натівськими” снарядами ефективно знищувати ворога на відстані понад 40 кілометрів і за своїми характеристиками не поступається іноземним зразкам.

Ця страшна війна повинна навчити нас насамперед робити висновки з бездарно втраченого часу та ресурсів і зрозуміти очевидні безальтернативні пріоритети, – тільки потужна зброя в руках наших мужніх воїнів здатна захистити та звільнити країну. Ефективна ж українська зброя – це запорука нашої незалежності та суверенітету!

Навіть в умовах війни є можливості відновлення виробництва українських артилерійських та ракетних систем. Маю велике сподівання, що це буде реалізовано.

На відео та сама САУ «Богдана». 2018 рік. У 2022 вона, на жаль, і досі одна.

Джерело

Схожі новини