Передплата 2024 «Добрий господар»

Токаєв публічно образив путіна

Але навіщо Кадиров принизив путіна після цього?

Минули два дні з того моменту, як президент Казахстану публічно заявив, що ніколи не визнає так звані «Л/ДНР». Такого приниження путін не отримував вже давно, якщо не зважати на воєнні невдачі в Україні.

За два дні ми отримали дві відповіді з рф на слова Токаєва. Спочатку путін, зовсім по-дитячому, назвав його іншим іменем (він з першого моменту це робив. І з однієї причини - Токаєв зламав йому схему «наступник». Після позбавлення всіх можливостей Назарбаєва і його сім’ї, впливати на ситуацію в Казахстані путін не може (вже немає сумнівів - старість в маєтку в Геленджику неможлива).

Тому реакція Путіна була традиційною: перекрутити ім‘я неприємного йому чоловіка, адже над цим, вічним жартом, судячи з усього, сміється все його оточення.

Друга реакція: заява-звернення Кадирова до членів ОДКБ з вимогою відреагувати на слова Токаєва і, напевне, визнати «Л/ДНР». Всі експерти почали говорити про те, що керівник Чечні почав приміряти на себе халат «бухарського еміра», хоча, як на мене, нічого такого нема.

Не мріє він про самостійне плавання, і не настільки він тупий, щоб не розуміти: за межами Грозного розчиниться в політичному просторі (хоча прикладів такого політичного самогубства в історії було багато). Він багато років грає роль блазня, якому дозволяється говорити все. Тому він просто не завжди розуміє грань між дозволеним і недозволеним. Але для нас це неважливо - важливіше те, що він вдруге принизив путіна.

Річ у тім, що відповіді на заяви Кадирова нема і не може бути. Вірмени не можуть визнати «Л/ДНР», бо це означатиме визнати правоту Азербайджану щодо Карабаху. лукашенко вже рік обіцяє відвідати Крим, але для нього це означатиме майже капітуляцію. Киргизи просто бояться бути розчавленими між казахами, китайцями і росіянами.

Запитання Кадирова має одну відповідь: захопити країни ОДКБ. А на це у путіна немає ні сил, ні можливостей.

На мою думку, що більше буде таких ляпів - то швидше відбудеться десакралізація путіна. Так, це станеться не завтра, але процес вже триває. І що більше яструби будуть розправляти свої крила, вимагаючи неможливих перемог - то краще для нас.

путін найбільше боїться приниження. Його потрібно принижувати щодня. І на всіх рівнях. Його психіка цього не витримає.

Джерело

Схожі новини