Передплата 2024 «Добрий господар»

росіяни кидають у бій "Термінаторів"

Чотири БМПТ помічені поблизу Комишувахи на Луганщині

росіяни кидають у бій "Термінаторів"
росіяни кидають у бій "Термінаторів"

Повномасштабна війна росії проти українського народу триває вже 98-ту добу.

На Сєверодонецькому напрямку агресор вів штурмові дії у північних, південних та східних районах міста Сєверодонецьк. Наразі російські окупанти контролюють значну частину Сєвєродонецька, але ризику оперативного оточення гарнізону Сєвєродонецька та Лисичанська на сьогодні немає.

На Бахмутському напрямку противник намагається витіснити підрозділи українських військ із займаних позицій у районах населених пунктів Комишуваха та Врубівка.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ "Права Справа", в районі населеного пункту Комишуваха зафіксовано передислокацію чотирьох БМПТ "Термінатор».

БМПТ "Терминатор" призначений для дії у складі танкових формувань з метою ураження протитанкових засобів противника, для придушення живої сили, озброєної гранатометами, протитанковими комплексами, стрілецькою зброєю. Може вражати також танки, БМП, доти та дзоти.

На БМПТ встановлено здвоєну автоматичну 30-міліметрову гармату 2А42 з боєкомплектом на 850 набоїв. Два автоматичні гранатомети на основі АГС-17 та 7,62-мм танковий кулемет Калашникова. Крім того, передбачено чотири надзвукові протитанкові керовані ракети 9М120 "Атака" з лазерним наведенням.

Офіційно презентація «Термінатора» відбулася на щорічному форумі Армія-2021.

Як повідомлялося раніше, підтвердилась інформація "Права Справа" про застосування російськими окупантами важкої вогнеметної системи ТОС-1А "Солнцепек" та систем дистанційного розмінування УР-07.

Збройні сили України дають відсіч ворогу! Ми – під надійним захистом наших військових. Зберігаємо спокій і віримо в ЗСУ!

І головне – віримо в нашу перемогу!

Схожі новини