Передплата 2024 ВЗ

Як убезпечитися від застосування російської ядерної зброї в Україні?

Коли російський уряд остаточно втратить надію перемогти українську армію конвенціональною зброєю, він може вдатися до застосування ядерної

Тому що мета поточної війни Росії - знищення українських Збройних сил та приєднання всієї території України до Росії. Не більше і не менше. Всі дипломатичні переговори лише димова завіса для здійснення цієї мети.

Єдине, що може втримати Росію від застосування ядерної зброї - це тотальна заборона на купівлю російських нафти та газу. Тому що така заборона дуже швидко призведе до розвалу Росії. Саме через відсутність надходжень від продажу нафти та газу у 1991 році розвалився Радянський Союз.

Німецький уряд у понеділок заявив, що не збирається припиняти закупівлю російської нафти та газу, на відміну від уряду США.

Україна не може вплинути на це рішення уряду Німеччини. Але уряд України може вимагати від уряду Німеччини заяви, що в разі застосування ядерної зброї Росією проти України, німецька влада негайно та назавжди припиняє закупівлю російської нафти та газу.

На жаль, можна передбачити, що німецький уряд відмовиться і від такої заяви. Але тоді тиск громадської думки Німеччини на німецький уряд збільшиться багаторазово. Бо громадськість побачить справжнє обличчя влади.

В разі відмови німецького уряду виступити із заявою про припинення закупівлі російських енергоносіїв при застосуванні ядерної зброї Росією, український уряд має звернутися до уряду США з метою змусити німецький уряд діяти відповідально. З цією метою від уряду США потрібна заява, що у випадку застосування ядерної зброї Росією і відмови Німеччини припинити закупівлю російських енергоносіїв, США вводять 25-ти процентне мито на всі німецькі товари, що експортуються до США. Беручи до уваги те, що Німеччина експортувала у 2019 році товарів до США на суму 119 мільярдів доларів і що 25-ти процентне мито означає практичну зупинку експорту, така заява вплине на уряд Німеччини. А також і на налаштованість Росії щодо застосування ядерної зброї. Бо без продажу енергоносіїв можновладці у Кремлі не зможуть утримати владу.

Якщо шантаж ядерною зброєю виключається з порядку денного, українські Збройні сили мають усі підстави вважати, що зможуть захистити державність України.

Звісно, було би краще, щоби ядерні країни НАТО прикрили нас нуклеарною парасолькою, як вони обіцяли у 1994 році. Але слід бути реалістами у політиці і визнати, що країни НАТО застосують ядерну зброю виключно у випадку ядерного нападу на одну з країн НАТО. Україна до них не належить.

Тому нам і потрібні такі економічні гарантії стримування кремлівських злочинців.

Читайте такожНе купувати російську нафту

Схожі новини