Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Ось тобі, Рінате, і Юрїїв день”

Легалізуючи перебування російських військ на окупованих територіях, Росія бере на себе повну відповідальність за припинення чи ескалацію бойових дій на Донбасі

Лідери світу акцентують увагу на негативних аспектах визнання фейкових республік з боку Росії.

Але є і позитивні моменти:

1) Росія визнає ЛДНР у межах встановленої лінії фронту, тим самим не претендує на всю Донецьку та Луганську області. Відтак не виставляє нових територіальних претензій Україні.

Це пояснив член комітету з міжнародних відносин Ради Федерації Росії Андрій Климов та перший заступник комітету з міжнародних справ Світлана Журова. Це підтвердив і заступник міністра закордонних справ Росії пан Руденко.

Хоча свої «три копійки» вставила Маша Захарова, речник російського МЗС. Прокинувшись з бодуна, сказала, що ще не вирішила у яких кордонах вона визнає ЛДНР. Тому Руденку і довелося виступити з роз'ясненнями.

2) Товариш Ахметов все ж таки поніс покарання за Роттердам+ (кримінальна справа за яким була закрита у зв'язку з тим, що сплив термін дії її розгляду у суді).  

Президент США Байден ввів заборону на будь-яку торгівлю і фінансування окупованих територій Луганської та Донецької областей, і тепер ні пан Медведчук, ні пан Ахметов не зможуть спокушати український уряд купівлею вугілля з окупованих територій.   

Кажуть, вчора купа озброєних людей приходила до будинку Медведчука. Я припускаю для того, щоб привітати його з покаранням Ріната Ахметова. Бо Ахметов, який конкурував з Віктором Медведчуком у поставках вугілля з ОРДЛО, на відміну від пана Медведчука, не потрапив під домашній арешт.

І ось нарешті президент Байден поставив жирний хрест на всіх оборудках з вугіллям окупованих територій. Але президент США не став би цього робити, якби Путін знову не наплював з високої стіни Кремля на міжнародне право.

Отже, Путін чужими руками провчив Ахметова за образу дорогого кума — пана Медведчука. Щоправда, за таке задоволення Росії доведеться годувати фейкові республіки з російського бюджету.

Винуватим за цю прикрість, мабуть, призначать заступника голови
адміністрації Путіна Дмитра Козака, який мав забезпечити фінансування цих
бандитських угруповань з українського, а не російського бюджету.

3) Мінські угоди і всі ці формули Штайнмаєра наказали довго жити. Бюджетні кошти більше не будуть витрачати на безглузді тристоронні комісії, а також не менш безперспективні нормандські зустрічі. Тому що державний устрій України не передбачає права вето на зовнішню політику держави окремих областей. Також не передбачає, що окремі області та суб'єкти господарювання у них будуть сплачувати податки (точніше не сплачувати їх) не так, як це передбачено податковим кодексом України.

На цьому, щоправда, позитиви закінчуються

І залишаються негативні аспекти визнання фейкових республік Росією та підписання з ними військової угоди про дружбу і співробітництво між першим та другим армійськими корпусами Росії.

Легалізуючи перебування російських військ на окупованих територіях, Росія бере на себе повну відповідальність за припинення чи ескалацію бойових дій на Донбасі. Це дає надію на припинення вогню, оскільки більше неможливо приховувати, що обстріли здійснюють російські війська. Тому домовлятися про припинення вогню будуть уряди України та Росії, а не якісь пасічники.
Існують і ризики того, що пряме протистояння українських та російських військ через ескалацію обстрілів буде використано Росією для виправдання повномасштабної агресії проти України, яку Росія вже підготувала.

Побачимо у наступні кілька днів чи було визнання маріонеткових “республік” прологом до великої війни.

З економічної точки зору це визнання дозволить Росії трохи скоротити бюджетні витрати на фейкові республіки. Тому що тепер вони будуть отримувати з російського бюджету суми за цільовим призначенням, за які треба звітувати і тому їх важче розкрадати. Бо коли Україна припинила купувати вугілля з окупованих територій, увесь тягар на утримання бандитів
припав на російський бюджет. Справедливо, що російський бюджет має нести цей тягар, бо вони вивезли 20 прибуткових заводів Донбасу, і тому наразі Донбас не може бути самодостатнім, особливо за умов нереалізованого вугілля.  

Тепла погода у Європі дозволила європейцям пережити опалювальний сезон без додаткових поставок російського газу. За таких умов європейські санкції будуть набагато жорсткішими. Незламний дух захисників Вітчизни - Збройних сил України. Кремль сподівався, що оточення України з усіх боків зламає бойовий дух ЗСУ. Цього не сталося! Українська армія дала зрозуміти ворогові, що земля у них буде горіти під ногами. 

Схожі новини