Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Путіну конче потрібно показати своїм "силовикам" картинку перемоги. Буде діяти

Його режим тримається на армійських і ФСБшних генералах. Тут Акела не має права схибити

Путіну начхати, що думає російський народ, тим більше, що йому легко задурити голову.

Путіну начхати, що думає український народ, бо для нього український народ не існує.

Путіну тим більше начхати, що думають мешканці тимчасово окупованих територій. Вони для нього лише об'єкт, який буде використаний задля його імперських прагнень і викинутий.

Путіну начхати, що думають західні лідери, бо він вважає їх слабаками.

Але є одна важлива цільова аудиторія, на яку Путіну не начхати. Це армійські та ФСБшні генерали, на яких тримається його режим (плюс Кадиров та кілька інших силових лідерів). Це його опора, інструмент його влади, його внутрішньої та зовнішньої політики. Це його зграя, говорячи мовою "червоної" парадигми. Його двір, ближнє коло та наступне за ближнім коло.

І тут Акела не має права схибити.

Що ми маємо?

Війська не можна тримати вічно у готовності до наступу. Їх треба або відводити у теплі казарми поближче до кухні, або наступати. Величезна чисельність особового складу та техніки переміщена здалеку й довго сидить у високій бойовій готовності. Щоби що?

"Червоний" лідер має авторитет, поки він перемагає. Якщо Акела промахнувся, його оточення всім пояснить, що це насправді перемога або "багатоходовочка". Але що буде, якщо Акела промахнувся в очах власного оточення?

Путіну зараз конче потрібно показати своїм "силовикам" картинку власної перемоги. Генерали роблять висновки не на основі телебачення. Що робити? Відвести війська, показавши себе переможеним? Чи дати наказ атакувати, ризикуючи зав'язнути?

Путін добре вчив стратегію, у тому числі ті її розділи, які називаються "стратегія непрямих дій" та "темп операцій". З цієї точки зору, у найближчі дні, на мій погляд, варто очікувати саме таких непрямих дій:

  • диверсії;
  • теракти;
  • кібератаки, насамперед на інфраструктуру;
  • розпалювання внутрішньої ворожнечі між українцями;
  • замахи на політичних лідерів;
  • спроби "мікропереворотів" у містах біля кордону та лінії зіткнення;
  • будь-які інші інструменти сіяння паніки, створення хаосу та підстав для успішного розвитку операцій у глибину.

Путіну дуже важливо зберегти обличчя перед своїми. Захід йому не дав такого шансу. Нині йому терміново потрібно вигадати те, що можна видати за перемогу своєму вузькому колу. Чесно скажу, не знаю, що б це могло бути.

Джерело

Схожі новини