Передплата 2024 «Добрий господар»

"Слуги народу" разом зі своїм вождем дозріли до смітника історії

Щойно влада стає нудною – на часі шукати їй альтернативу

Я напевно належу до останнього покоління, яке встигло побувати в комсомолі. Вчора (16 лютого, — ред.) я пережив справжнє дежавю. Таке враження, що "Марафон єднання" організували комсомольські ватажки часів пізнього совка. Які давно ні у що не вірили, але завжди були ладні виконати абсурдні забаганки партії. Все нагадувало стилістику першої половини 1980-х, тільки перефарбоване у жовто-блакитний колір: звитяги, перемоги, досягнення. Хіба що колгоспниць з рекордними надоями та передовиків виробництва бракувало.

Читайте також: «Лебедине озеро» по-українськи: як соціальні мережі оцінюють Марафон єднання

Для мене назавжди залишиться справжньою загадкою, як ці молоді люди, що наразі панують у владних кабінетах і живуть у смартфонах, так точно відтворюють несмак і сірість брежнєвських часів.

Браво, Олександре Ткаченко! Якщо потрібно було скомпрометувати ідею серйозної розмови про те, що нас насправді єднає (окрім відрази до Путіна), ви це зробили блискуче! Разом з аматором ведучим (хоча в залі було ціле сузір'я справжніх профі з провідних телеканалів країни).

Певен, Коломойський за такі три години нудоти в праймі одразу погнав би вас з "1+1". А Володимир Зеленський з посади міністра не пожене. Бо він і є еталонний український комЗЕмолець. І в цьому як у краплі води відбивається засаднича проблема української державності – оболонки, ненаповненої змістами.

Три нудні години в пафосному Конгресно-виставковому центрі "Парковий" переконали мене, що "Слуги народу" разом із своїм вождем дозріли до смітника історії. Влада може помилятись, може бути некомпетентною чи контроверсійною, але щойно вона стає нудною – на часі шукати їй альтернативу.

Читайте також: Совдепія. Дрімучий ура-псевдо-патріотизм

Я думав у вас тільки Дмитро Разумков родом з комсомолу. А у вас кожен другий – продукт безликих спальних районів пізнього совка.

Джерело

Схожі новини