Передплата 2024 ВЗ

«Лебедине озеро» по-українськи: як соціальні мережі оцінюють Марафон єднання

  • 17.02.2022, 10:21
  • 1 003

В День єднання, 16 лютого, на провідних загальнонаціональних та регіональних телеканалах проходить Марафон єднання "#UAразом"

«Лебедине озеро» по-українськи: як соціальні мережі оцінюють Марафон єднання
«Лебедине озеро» по-українськи: як соціальні мережі оцінюють Марафон єднання

Всі телеканали країни фактично мовили однією картинкою.

Як пише Детектор медіа, марафон показали: СТБ, ICTV, «1+1», УНІАН, «Україна», «Україна 24», «Інтер», НТН, «UA: Перший», «UA: Крим», «UA: Культура», всі регіональні філії Суспільного, «Дом», 24 канал, 5 канал, «Прямий», «Еспресо», 4 канал, «Рада», канал «Київ», «Правда тут Київ», «Правда Тут Львів», «Перший західний», ІНТБ; «Типовий Київ», «Конкурент TV», «Рівне 1», ITV, «Донбас онлайн», ATR.

Соціальні мережі активно коментували таку ініціативу.

Письменниця Ірен Роздобудько назвала це «трешем».

«Це неймовірний треш! Де і звідки взялася ця дика совдепія? Сміятись чи??? Краще усе ж таки сміятись. Благосні промови. Перли: „…у нас є два крила: Шевченко і Сковорода…“, „…і тут виходить Сковорода…“, „країна, яку омріяли Леся Українка і Іван Франко…“. Благосні обличчя, привітні усмішки, прямі включення під шалені одностайні оплески — з гідними і простими людьми — спортсменами і полярниками і навіть (верх цинізму!) батьками загиблих. Тими, яких ви усе ж таки (дуже сподіваюсь!) більше не обдурите. По ВСІХ каналах! Бла-бла. Совдепія», — пише Роздобудько.

Політолог Андрій Смолій вважає, що це «Лебедине озеро» по-українськи.

«Один фейс з кожного ящика і кожної праски. Навіть на радіо одне і те саме. Зеленський, який розповідає, що все ідеально. Шмигаль, який розказує про ідеальний стан країни. Депутати від СН і купа чиновників. Нічого ліпшого сценаристи „сватів“ і „кварталу“ придумати не могли, бо вони від мозку до кісток „совєцкіє люді“. Тому висновок один: вся ця катавасія з „днем єдності“ була створена заради одного: дикого піару Зеленського. Все. Більше нічого», — написав Смолій.

Критикує телешоу і медіаексперт Володимир Горковенко:

«Марафон сьогодні лунає з кожного унітазу. На радіо — марафон. Навіть на Класик-радіо, де крутять лише класичну музику. На телебаченні марафон. Навіть на екзотичних каналах, на зразок НЛО TV, також марафон. Єдиний загальнонаціональний канал, де немає марафону — це Квартал TV. Там крутять „Лігу сміху“. Тобто, коли усі марафонять, друзі Зеленського ржуть над тими, хто марафонить», — пише Горковенко.

Народна артистка України Ірина Мазур риторично запитує чи це поверення до СРСР?

«Театр абсурду набирає обертів… Що це було?.. Back to USSR? Між фразами „творити історію“ і „істерично творити“ є велика різниця. Якщо ж це є прагнення „оновити“ історію… „ми наш — ми новий мір построїм“ — то це вже було… Дрімуча совдепія… Одностайні оплески… шарварщина: українців об’єднає борщ та сало… Дублювати державне свято День Соборності? Як на мене, таке тиражування „свят“ — ризикує звести ідею єдності до абсурду… Може, щотижня будемо дивитися на пафосне дефіле чиновників в ефірі і їх „єднання“ з електоратом? Цей марафон — цілеспрямована руйнація сенсів… Ми маємо країну з тисячолітньою історією, зі своїми героями, поразками та перемогами, зокрема й новітніми. Герої Крут, Кіборги, День Гідності, День Злуки, День Незалежності, День вшанування Героїв Небесної Сотні… — за кожним таким днем унікальний чин та глибинний сенс!», — пише Мазур.

Читайте також: Що я відчуваю сьогодні, в цей «святковий» день?

Фото з сайту Главком

Схожі новини