Омлетний рулет з сиром
Єдине застереження: калорійна штука
У моєї свекрухи, мами Олі, є фірмова страва - «намазка». Звичайно, в жодній кулінарній книзі ви таку назву не знайдете. Я так розумію, що це варіація «єврейського салату», бо інгредієнти ті самі (плавлений сир, яйця зварені вкруту, часник, майонез). Але наша мама туди ще тре на тертушці вершкове масло. І виходить та сама «намазка», яка тримається «доладньо» на хлібчику. Є один момент: наша мама, як людина післявоєнна, не вміє купувати мало продуктів. Тож, з магазину вона приходить і гордо заявляє: «Ось тримай, останні 8 штук сирків забрала. Ти ж точно кудись їх пристроїш».
Цим я сьогодні і займалась.
Сирки пішли в начинку до омлетних рулетів. Страва дуже проста і швидка. Для тих, у кого свої кури, - ще і дешева. Зараз хоч і холодно, наші кури в ударі - несуться.
Інгредієнти:
Омлет:
- 6 яєць
- 150 гр майонезу
- 1 столова ложка борошна
- 150 гр натертого твердого чи напівтвердого сиру
- сіль за смаком
- перець за смаком
- олія
Начинка:
- 4 плавлених сирки
- 3-5 зубчиків часнику
- 100 грам майонезу
- кріп за смаком
- сіль
Більше рецептів у рубриці «Кухня»
Приготування:
- Киньте плавлені сирки в морозилку, інакше потерти їх буде неможливо. Вони будуть розповзатися по тертушці.
- Розбийте в миску 6 яєць, збийте міксером.
- Додайте 150 грамів майонезу, сіль, перець і змішайте.
- Додайте борошно і знову збийте міксером.
- Натріть у суміш сир. В мене на омлет пішли залишки моцарели, чедеру і російського. Добро ж не повинно пропадати. Перемішайте.
- Духовку розігрійте до 180 градусів.
- Деко застеліть пергаментним папером і ретельно змастіть олією, інакше омлет потім зубами не відірвете.
- Вилийте тісто на пергамент, ретельно розрівняйте.
- Відправте в духовку на 15-20 хвилин.
- Поки печеться омлет, зробіть начинку: плавлені сирки натріть на буряковій тертушці, вичавіть часник через часникочавилку, додайте подрібнений кріп, сіль, майонез. Змішати.
- Дістаньте омлет з духовки, він повинен охолонути.
- Зняти омлет разом з пергаментом з дека. Змастити омлет сирною начинкою.
- Повільно, обережно, ретельно скрутіть рулет. Тільки пергамент залиште на столі, він не потрібен в рулеті. Якщо омлет таки пристав, допомагайте ножем.
- Рулет покладіть на харчову плівку швом донизу. Загорніть. Бажано потримати закуску в холодильнику годинку.
- Перед подачею на стіл бажано зрізати кінчики, аби виглядало ідеально.
Єдине застереження: калорійна штука.