Передплата 2024 «Добра кухня»

Омлетний рулет з сиром

Єдине застереження: калорійна штука

У моєї свекрухи, мами Олі, є фірмова страва - «намазка». Звичайно, в жодній кулінарній книзі ви таку назву не знайдете. Я так розумію, що це варіація «єврейського салату», бо інгредієнти ті самі (плавлений сир, яйця зварені вкруту, часник, майонез). Але наша мама туди ще тре на тертушці вершкове масло. І виходить та сама «намазка», яка тримається «доладньо» на хлібчику. Є один момент: наша мама, як людина післявоєнна, не вміє купувати мало продуктів. Тож, з магазину вона приходить і гордо заявляє: «Ось тримай, останні 8 штук сирків забрала. Ти ж точно кудись їх пристроїш».

Цим я сьогодні і займалась.

Сирки пішли в начинку до омлетних рулетів. Страва дуже проста і швидка. Для тих, у кого свої кури, - ще і дешева. Зараз хоч і холодно, наші кури в ударі - несуться.

Інгредієнти:

Омлет:

  • 6 яєць
  • 150 гр майонезу
  •  1 столова ложка борошна
  • 150 гр натертого твердого чи напівтвердого сиру
  • сіль за смаком
  • перець за смаком
  • олія

Начинка:

  • 4 плавлених сирки
  • 3-5 зубчиків часнику
  • 100 грам майонезу
  • кріп за смаком
  • сіль

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Приготування:

  1. Киньте плавлені сирки в морозилку, інакше потерти їх буде неможливо. Вони будуть розповзатися по тертушці.
  2. Розбийте в миску 6 яєць, збийте міксером.
  3. Додайте 150 грамів майонезу, сіль, перець і змішайте.
  4. Додайте борошно і знову збийте міксером.
  5. Натріть у суміш сир. В мене на омлет пішли залишки моцарели, чедеру і російського. Добро ж не повинно пропадати. Перемішайте.
  6. Духовку розігрійте до 180 градусів.
  7. Деко застеліть пергаментним папером і ретельно змастіть олією, інакше омлет потім зубами не відірвете.
  8. Вилийте тісто на пергамент, ретельно розрівняйте.
  9. Відправте в духовку на 15-20 хвилин.
  10. Поки печеться омлет, зробіть начинку: плавлені сирки натріть на буряковій тертушці, вичавіть часник через часникочавилку, додайте подрібнений кріп, сіль, майонез. Змішати.
  11. Дістаньте омлет з духовки, він повинен охолонути.
  12. Зняти омлет разом з пергаментом з дека. Змастити омлет сирною начинкою.
  13. Повільно, обережно, ретельно скрутіть рулет. Тільки пергамент залиште на столі, він не потрібен в рулеті. Якщо омлет таки пристав, допомагайте ножем.
  14. Рулет покладіть на харчову плівку швом донизу. Загорніть. Бажано потримати закуску в холодильнику годинку.
  15. Перед подачею на стіл бажано зрізати кінчики, аби виглядало ідеально.

Єдине застереження: калорійна штука.

Джерело

Схожі новини