Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тінь адмірала Деніца

Кай-Ахім Шенбах, який подав у відставку з посади інспектора (командувача) військово-морських сил Німеччини, очікує підвищення

Цим підвищенням буде посада командувача корабельного об'єднання «Газпрому» для охорони “Північного потоку-2”. І навіть якщо назва посади не така гучна, як попередня, зарплата буде значно більшою.

Нагадаю, що після Другої світової війни Німеччина не має великих надводних кораблів у складі своїх морських сил. Флот Німеччини налічує наразі всього 6 підводних човнів та 12 літаків, здебільшого, патрульного призначення. В той час, як адмірал Деніц, тільки на початку Другої світової війни мав під своїм командуванням 57 підводних човнів.

Отже, командування об'єднанням ескадрених міноносців «Газпрому» з флагманського авіаносця “Адмірал Кузнєцов” дозволить віцеадміралу Шенбаху відчути себе справжнім гросадміралом Деніцем.

Є підозра, що неприйнятні висловлювання Шенбаха щодо України були сплановані, як пробна кулька невдоволених німецьких військових щодо можливості скасувати заборону Німеччині мати свої значні військово-морські сили.

«За державу прикро!» - ось яке гасло об'єднує реваншистів у погонах як Німеччини, так і Росії.

Читайте такожНімеччина не продає зброю?

Схожі новини