Передплата 2024 «Добра кухня»

Закликаємо слідчі органи не блокувати політичну діяльність лідера опозиційної фракції

Особливо на фоні безпекових загроз, які стоять перед Україною і важливості боротися за підтримку країни на дипломатичному фронті

Сьогодні народні депутати «Європейська Солідарність» відвідали Генеральну прокуратуру, аби потрапити на невідкладний прийом до пані Венедиктової і передати їй пакет документів щодо відрядження Петра Порошенка до Брюсселю на Міжпарламентську Раду Україна-НАТО, яка відбудеться наступного понеділка.

Лідер «ЄС» є офіційним членом цієї делегації, і очевидно, що його участь в дискусіях, авторитет і особливі взаємини з представниками цієї міжнародної інституції сьогодні, як ніколи, важливо використовувати для захисту країни. Це має розуміти і влада, якщо в неї залишилася хоч крапля здорового глузду та усвідомлення відповідальності за єдність країни.

На жаль, пані Венедиктова була відсутня, депутатів прийняв її заступник.

Також адвокати звернуться до слідчих ДБР і до суду щодо дводенного міжнародного відрядження лідера опозиції.

На жаль, голова ВР Руслан Стефанчук, який визнає, що Петро Порошенко є членом цієї делегації і має всі відповідні запрошення від наших партнерів, заявив, що він підпише розпорядження про відрядження відразу після дозволу слідчих чи ГП.

Ми з подивом сприймаємо таку позицію керівника парламенту, і нагадуємо, що ВР - незалежний орган влади, яким не керують ані прокуратура, ані ДБР.

Закликаємо слідчі органи не блокувати політичну діяльність лідера опозиційної фракції, особливо на фоні безпекових загроз, які стоять перед Україною і важливості боротися за підтримку країни на дипломатичному фронті.

Також ми розцінюємо відмову голови ВР підписати відповідне розпорядження без вказівок прокуратури як перешкоджання політичній діяльності Порошенка і блокування представництва нашої фракції в міжнародній делегації.

Закликаємо всіх причетних оперативно розглянути питання відрядження Порошенка і не блокувати його, не посилювати негативне сприйняття України і української влади в цивілізованому світі.

Джерело

Схожі новини