Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Форшмак готую з яйцем пашот. Це неймовірно смачно

На приготування цієї закуски ви витратите лише 15 хвилин

З форшмаком така сама історія, як і з борщем – немає канонічного рецепта, і навряд чи вдасться його знайти. Річ у тому, що багато кухонь світу вважають форшмак своєю національною стравою.

У єврейську кухню ця закуска прийшла зі Східної Пруссії, де форшмак традиційно подавався гарячим. Фіни теж вважають форшмак своїм винаходом та візитною карткою. Ця закуска продається в будь-якому фінському супермаркеті в консервованому вигляді, де поєднані фарш з яловичини або телятини і філе оселедця. У Німеччині форшмак готують із рубаного м'яса або оселедця, запікають з картоплею, сметаною та цибулею.

Завдяки такій популярності форшмаку у світі зараз є величезна кількість рецептів цієї закуски та кожен знайде свого шанувальника.

Ми пропонуємо приготувати найпростіший варіант цієї закуски, на яку витратите лише 15 хвилин.

Для форшмаку найкраще використовувати слабосолоний оселедець, який необхідно розібрати на філе, видаливши всі кісточки. Також можна використовувати філе оселедця в олії, але його необхідно промокнути паперовим рушником, щоб видалити зайву рідину. Перед приготуванням обов'язково скуштуйте шматочок оселедця. Якщо солоний, вимочіть у молоці. Це дозволить прибрати зайву сіль і зробить смак риби ніжнішим, що вплине в цілому й на смак форшмаку. Візьміть філе оселедця, залийте молоком та поставте в холодильник на 1 годину. Якщо немає молока, можна використати воду. З такого оселедця можна приготувати і форшмак, і смачну закуску з картоплею.

Як правило, для форшмаку варять яйця круто, але ми використовували яйця пашот, де жовток був соусом. І результат приголомшливий – структура форшмаку вийшла ще ніжнішою.

Інгредієнти:

  • 500 г філе оселедця
  • 3 яйця пашот
  • 1 маленька цибуля
  • 2 ст. л. оливкової олії

Приготування:

Підготуйте всі інгредієнти для приготування форшмаку та встановіть м'ясорубку. Якщо у вас цілий оселедець, очистьте його, видаліть нутрощі, відріжте голову та хвіст і розберіть на філе. За допомогою пінцета заберіть кісточки з філе. Якщо ви купили готове філе оселедця в олії, промокніть його паперовим рушником, щоб прибрати зайву рідину. Якщо філе оселедця солоне, за бажанням можете попередньо замочити його в молоці в пропорції 1:1 – 500 г оселедця та 500 мл молока. Також можна використовувати звичайну чисту воду для замочування.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Зваріть 3 яйця пашот. У сотейнику закип'ятіть воду, яйце вбийте в миску. Робіть це акуратно, щоб не зашкодити цілісності жовтка. За допомогою ложки зробіть в сотейник вирву та влийте яйце з миски в центр вирви. Акуратно перемішайте ложкою, щоб воно не прилипло до дна. Варіть яйце 4 хвилини, щоб білок став пружним, а жовток не встиг повністю приготуватися. Потім дістаньте шумівкою та викладіть на паперовий рушник, щоб увібралася вода. Те саме зробіть і з двома іншими яйцями. Дуже важливо готувати яйця пашот по черзі. Вони повинні повністю остигнути.

Очистьте 1 цибулю та розріжте на 4 частини. За бажанням використовуйте червону цибулю.

Якщо ви вимочували оселедець у молоці або воді, промокніть його паперовим рушником і пропустіть через м'ясорубку. Потім пропустіть яйця пашот і цибулю. Всі інгредієнти перемішайте та заправте 2 ст. л. оливкової олії. Подавайте на грінках з чорного хліба.

Джерело

Схожі новини