Передплата 2024 «Добрий господар»

З росіянами сідати випивати — це себе не поважати

Виступ президента напередодні Нового року - не стільки святковий, скільки більше нагадував якісь поминки

Осилила вітальний ролик Зеленського з третього разу. 20 хвилин — це реальний перебір. Бо президенту тупо нічого сказати своєму народу, і тому все звелось до маніпуляції чужими заслугами.

На контрасті, тиждень тому, дивилась різдвяний ролик Єлизавети ІІ. Вклалась у 10 хвилин — основні меседжі своєму народу і членам британської співдружності були сказані — без намагання сподобатись і отримати побільше оплесків.

У Зеленського забули про гімн, у Єлизавети ІІ знайшлось місце для національного гімну — його виконали реальні ветерани із Royal British Legion. У Зеленського взагалі забули, що взагалі-то завжди вітають з Новим Роком і Різдвом — останнє взагалі найважливіше зимове свято. І ніяких асоціацій з найважливішим святом західної культури — частиною якої є Україна — не прозвучало. А в Єлизавети ІІ знайшли час для виконання різдвяного гімну O Little Town of Bethlehem симпатичним хором з громадян різного етнічного походження.

І моє улюблене, про символізм

У Єлизавети ІІ перше Різдво на самоті — і тому згадали пам’ять принца Філіпа. Показали їх лавсторі, на королеві була сапфірова брошка — її вона носила під час медового місяця у 1947 році. У центрі фотографія пари з діамантового ювілею весілля.

Зеленський російською мовою заявив, що «линия разграничения только в голове». А ще ляпнув, що краще, аби сусіди приходили до нас із пляшкою і холодцем, а не зі зброєю.

А так розумію — це був заклик прийти і побухати з росіянами. Але є одне «але». Холодець — це наш смаколик, обрядова страва, а росіяни хай їдять своє рибне «залівноє» і «студень» — це жахлива ср*нь із голови корови і копит в оригіналі.

Друге — з росіянами сідати випивати — це себе не поважати. Бо після росіяни вчиняють бійку і розбивають голову товаришу по чарці. Тому погана асоціація.

В цілому це був виступ не стільки святковий, скільки більше нагадував якісь поминки. Шкода людей, які підписались на цей сумнівний піар Зе-президента і сіли за застілля з кротами в часи війни.

Джерело

Читайте також: Новорічне привітання президента України

Схожі новини