Передплатити Підтримати

Рибу готую із сухарями та перцем чилі. Цікава і смачна страва

Можливо, ви опинитеся думками в Італії

Риба — це завжди гарна ідея для смачного обіду або вечері. До неї можна готувати гарнір із круп, картоплі та спагеті, мені ж подобається, коли риба без гарніру: готуєш, береш свіжий багет і їж. Розповім історію з життя: одного разу я подорожував Італією та в одному з місцевих ресторанів замовив рибу і морепродукти. Спробував і здивувався, смак мені нагадав мою страву, яку я готував вдома — салаку в панірувальних сухарях. Це дуже цікава та смачна страва. Вам сподобається. І, можливо, ви опинитеся думками в Італії. Але перед тим, як поділитися рецептом, розповім про те, як смачно приготувати будь-яку рибу.

Перед приготуванням рибу необхідно посолити та залишити на 10 хвилин або зробити маринад і залишити мінімум на 30 хвилин.

Рибу можна смажити в паніровці. Найпростіший варіант — обваляти в борошні. Я ж для себе відкрив манну крупу: просто берете рибу, обвалюєте в манці та відправляєте смажитися на розігріту пательню до рум'яної скоринки. Ще варіант — зробити паніровку зі збитого яйця та панірувальних сухарів: обваляйте рибу в збитому яйці, а потім у панірувальних сухарях. Усе! Черговість можна міняти — все залежить від ваших смакових уподобань. До слова, у збите яйце можна додати 1 ст. л. вершків, молока або світлого пива.

Якщо готуєте рибу на мангалі, її досить посолити та поперчити, але можна зробити і маринад, наприклад, із соєвого соусу, сушеного базиліка та порізаної півкільцями ріпчастої цибулі. Утім, варіантів багато, поділюся деякими:

• лимон, цукор, вода й м'ята;

• гранатовий сік і кориця;

• корінь імбиру, мед, соєвий соус, перець чилі та оцет.

Рибу можна запікати в духовці з сезонними овочами, останні попередньо замаринувавши, також зі сметаною, вершками, із гірчицею або просто политу лимонним соком. Найголовніша умова — не перетримати, щоб риба вийшла соковитою. Утім, рибу можна просто посолити, поперчити та відправити в духовку запікатися, а окремо зробити соус, наприклад, айолі.

Як приготувати сардини або салаки з панірувальними сухарями.

Інгредієнти:

  • 500 г сардини або салаки
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. сушеного кропу
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • половина перцю чилі
  • 3 гілочки петрушки
  • 4 ст. л. панірувальних сухарів
  • пачка сухого кропу
  • 4 ст. л. оливкової олії для смаження
  • половина лимона
  • сіль до смаку

Приготування:

Наріжте половину перцю чилі, а два зубчики часнику роздавіть ножем.

У пательні розігрійте 4 ст. л. оливкової олії, викладіть салаку, а слідом перець чилі та зубчики часнику. Смажте приблизно 3−4 хвилини.

Потім додайте 2 ст. л. томатної пасти. Акуратно перемішайте дерев'яною ложкою, щоб риба залишилася цілою.

Полийте рибу соком половини лимона.

Додайте до риби 4 ст. л. панірувальних сухарів, змішаних із однією пачкою сухого кропу. Готуйте ще 5 хвилин. Порубайте три гілочки петрушки і подавайте салаку із зеленню та лимоном.

Невелика порада: можна окремо відварити пасту і подати її з цією стравою. Якщо немає сардин — можна купити солону салаку, але попередньо замочити її в молоці на 30 хвилин.

Джерело