Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Дякуємо татусю Порошенку за наше щасливе дитинство»

Після перегляду перших секунд відеоролика зі сімейним привітанням для президента Порошенка (26 вересня йому виповнилося 52 роки), подумала, що це — фейк чи монтаж.

«В ефірі екстрений випуск новин», - і голос першої леді, й у кадрі — вона. «Невже, - промайнуло у голові, - пані Порошенко так сподобалося у телевізорі світитися, що після «фізкультрозминки» на ахметовському каналі (де дебютувала у ролі ведучої телеранкової руханки), що   вирішила у ведучі новин податися?». Але чим довше перша леді виголошувала  своє екстрене повідомлення, тим чіткіше виринали перед очима картинки а-ля «совкових» програм привітань на місцевому ТБ. Тих, де «наштукатурені» тітоньки з налакованими начосами зачитували «автоматним» голосом: «Дружина, діти, онуки, уся родина вітають з ювілеєм люблячого чоловіка, дбайливого батька, сина і дідуся Петра Петровича Пупченка. З роси і води вам, шановний уродиннику».

Оскільки ролик з першою леді з’явився на Facebook-сторінці Благодійного фонду Порошенка, підозри, що це — чийсь злий жарт, відпали. Хоча краще було б, якби «екстрений випуск» від пані Порошенко таки виявився фейком. Це ж треба було до такого «нафталіну» додуматися! «Він увійшов в історію України як президент, який відчинив двері до країн Євросоюзу, - таким голосом востаннє пані Порошенко, мабуть, у далекі радянські часи піонерську клятву на урочистій лінійці зачитувала. - Він став першим главою держави, котрий об’єднав весь цивілізований світ навколо захисту України. Він розпочав реформи, на які не наважувався жоден політик за всі роки Незалежності. Служити своїй країні, бути вірним ідеалам Революції гідності  та вірити в європейське майбутнє України. Ось так коротко можна охарактеризувати життя Петра Порошенка».

«З днем народження, пане президенте!» - після епілогу від першої леді згадалася коронна фраза її «папєрєдніци»: «Батя, я стараюсь!».

На цьому екстрений випуск з присвятою уродиннику не закінчився. Дійшла черга до привітань для дбайливого батька. «Завдяки твоїм зусиллям і зусиллям тисяч українців країна стала на шлях розвитку», - нахвалював «батька нації» старший син Порошенка. Невістка побажала «каманди аднадумців, здаров’я та сил» (бідолашній довелося під україномовні квоти підлаштовуватися?). Одна із доньок-двійнят розповіла, як колись грала для замріяного тата на фортепіано, а «тепер він грає першу скрипку в країні». Вустами президентської дитини глаголить істина: це за Конституцією республіка у нас парламентсько-президентська, але першу скрипку у ній все одно Порошенко грає. Тому що — віртуоз.  

Найсолодшу мрію уродинника Порошенка творці «геніального» вітання вклали у вуста першої леді. «Ти не вмієш працювати наполовину, кидати розпочату справу на півдорозі. Можливо, саме тому доля обрала тебе лідером української нації у найважчі часи нашої сучасності», - здогадайтеся із трьох разів, про що це Марина Порошенко? Чи не про другий президентський термін для благовірного? 52 — це ж лише півстоліття за плечима, півдороги. А Порошенко на півдорозі нічого не кидає.

Забракло хіба президентських внучат у кадрі, які б, стоячи на табуретці, розповіли уродиннику святкового віршика:   

«Хто це дивиться на мене

Із портрета на стіні?

Це дідусь наш рідний Петя

Усміхається мені».

Схожі новини