Передплата 2024 «Добрий господар»

Чи похвалив би Порошенка Ярослав Мудрий?

Президентові мудрості б у князя Ярослава повчитися

Народ мастить собі голову, як виживати з такими захмарними цінами, з жахом прикидає цифри у нових платіжках за комуналку, а президентові розкішні поминки у голові. Поки для показухи вичитував на Банковій пані Гонтареву (за долар по 45), встиг і без того дистрофічний бюджет щонайменше на кількасот тисяч гривень здоїти. Порошенкові закортіло з помпою відзначити тисячоліття з дня смерті князя Ярослава Мудрого. І нічого, що у країні війна, економічна катастрофа, що такими темпами скоро поминатимемо не лише загиблих на фронті, а й померлих від голоду. Президентові мудрості б у князя Ярослава повчитися.

Безперечно, постать Ярослава Мудрого заслуговує на вшанування. Та хіба шана вимірюється помпезністю заходів та пачками витрачених казенних грошей? Лише уявіть собі розмах відзначення річниці смерті Ярослава Мудрого, якщо у плані, який прописаний у президентському указі, задіяні Кабмін, місцеві адміністрації, дипустанови, релігійні та громадські організації. Конференції, симпозіуми, круглі столи, семінари, просвітницькі заходи з присвятою ролі Ярослава Мудрого. Не забули і про випуск пам’ятних монет, марок та поштових конвертів з портретами князя.

Мало того, що від президентського указу нафталіном тхне (бюрократична показуха), ще гидкіше стає від думки про те, скільки коштів «освоять» на відзначенні роковин нечисті на руку чиновники. Сьогодні на Ярославі Мудрому зароблять, завтра на Володимирі Великому... Війна війною, а дерибан — за розкладом?

Чи, може, пан Порошенко з власного бізнесу вшанування пам’яті Ярослава Мудрого проспонсорує? А заодно і просвітництво на експорт міг би організувати, запустивши історичну серію «рошенівських» цукерок — з портретами видатних постатей на коробці та їхнім коротким життєписом і цитатами під «кришечкою». Хай би у російському Липецьку, де український президент ніяк не може зі своїм «солодким» бізнесом розпрощатися, не шоколадного Путіна смоктали (маразматики цілу серію шоколаду з портретами х...ла на обгортці наштампували), а цукерки «Князь Ярослав» смакували. Може б, помудрішали?

Схожі новини