Передплата 2024 ВЗ

Хоч Насрі, хоч Манданда... Але вигравати треба!

Напередодні жеребкування стикових матчів за право зіграти на Мундіалі-2014 у Бразилії футболісти збірної України говорили в унісон: із французами грати у плей-оф не хочеться, це найбільш небажаний суперник...

Як наврочили! Саме з “півниками” проведуть “синьо-жовті” два поєдинки, які вирішать, хто поїде до Бразилії. 15 листопада українці грають з французами вдома, 19-го — на виїзді. Краще було б навпаки... Інші пари плей-оф: Португалія — Швеція, Греція — Румунія, Ісландія — Хорватія.

Із табору збірної Франції напередодні жеребкування лунали голоси про те, що Україна — досить непоганий варіант. Зокрема, екс-гравець французів Робер Пірес казав, що у матчах із Україною на боці Франції буде психологічна перевага. Адже французи обіграли українців на Євро-2012 — 2:0, і перед тим у товариському матчі... Таке враження, що у швейцарському Цюріху, де відбулося “сліпе” жеребкування, побажання “півників” урахували...

Звісно, не варто посипати голову попелом. Це футбол, у якому може статися все. Збірна України — далеко не подарунок, і може пройти французів... Одначе зробити це буде дуже важко. По-перше, клас французів об’єктивно вищий. “Триколірні” виступають у найкращих клубах Європи, зокрема у “Манчестер Юнайтед”, “Мілані”, ПСЖ, “Арсеналі”, “Манчестер Сіті”, “Ювентусі”, “Баварії”, “Реалі”. Чого вартий один лише нападник мюнхенської “Баварії” Франк Рібері, що є одним із головних претендентів на “Золотий м’яч” найкращого футболіста світу! По-друге, гра французів є для нашої збірної незручною. З англійцями, скажімо, які приблизно рівні з французами за класом, нашим грати легше. Натомість в’язкий і щільний футбол “триколірних” українцям не “смакує”... По-третє, у ФІФА дуже хочуть бачити збірну Франції на Мундіалі. Колишні чемпіони світу та Європи, ще й француз Мішель Платіні — президент УЄФА... Ну як же в Бразилії без французів? Тож сподіватися на прихильність арбітрів українцям не доводиться.

Хоча варіанти, звичайно, є. У домашній грі важливо не так забити, як не пропустити. А потім на виїзді сподіватися на 1:1 — чому б і ні? Зіграли ж ми так із Англією... Загалом, багато, якщо не все, залежатиме від молодих і амбітних “синьо-жовтих” зірок — Євгена Коноплянки і Андрія Ярмоленка. Мусять довести футбольному світові, що нічим не гірші від Бензема, Діарра чи Насрі. І що можуть “відвантажити” Льорісу чи Манданда парочку красивих “банок”... Головний тренер збірної України Михайло Фоменко обов’язково щось придумає, аби засмутити підопічних Дідьє Дешама... А відтак віримо і сподіваємося!

Схожі новини