Передплата 2024 «Добре здоров’я»

А якщо УЄФА справді розсердиться?

СПОРТИВНИЙ арбітражний суд у Лозанні відхилив апеляцію харківського “Металіста” на рішення УЄФА відсторонити клуб від участі у футбольній Лізі чемпіонів.

Загалом, важко уявити, як суд у Лозанні міг цю апеляцію задовольнити. Адже УЄФА, дискваліфікуючи “Металіст” із єврокубків, ґрунтувався якраз на вердикті Спортивного арбітражного суду в Лозанні! Який підтвердив: так, матч “Металіст” — “Карпати”, що відбувся 2008 року, був договірним.

Утім, у “Металісті” продовжують атакувати авторитетні спортивні інстанції Європи. “Сподіваємося на те, що остаточний вердикт по апеляції буде на нашу користь”, — каже перший віце-президент «Металіста» Костянтин Пивоваров. Мовляв, Верховний суд Швейцарії, куди подав апеляцію “Металіст”, рішення Лозанни призупинив... “Цивільна Феміда живе за іншими правилами. Ті докази, які брав до уваги суд у Лозанні, Верховний суд не враховує”, — пояснив екс-керівник Конт-рольно-дисциплінарного комітету ФФУ Стефан Решко. А УЄФА зазвичай не враховує рішень звичайних судів у спортивних супе-речках. Футбольні власті Європи не люблять, коли втручаються у справи, які вони вважають своєю компетенцією. Тож якщо в “Металісті” не втихомиряться, УЄФА може розсердитися не на жарт. Експерти навіть припускають, що може дійти до санкцій щодо ФФУ і українського футболу загалом.

Схожі новини