Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Депутати «рятують» націю від геїв. А краще б рятували від себе...

Маразм “крєпчаєт”. Не можу по-іншому реагувати на законопроект, який прийняли у першому читанні, що передбачає адміністративну та кримінальну (до п’яти років) відповідальність за так звану пропаганду гомосексуалізму (офіційна назва – “Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір”).

І річ не лише в тім, що словосполучення “пропаганда гомосексуалізму” — абсурдне за своєю суттю. Бо ж як можна пропагувати, до прикладу, ліворукість? Ти або лівша, або не лівша. Або гей, або не гей. Тобі або подобаються хлопчики, або подобаю­ться дівчатка, або і ті, і ті, — але пропаганда чи мода тут ні при чому. Через те, що побачу якусь неймовірно красиву од­ностатеву пару з ідеальними стосунками, я не переключуся з хлопчиків на дівчаток. Тьохкати на перших мені не перестане, як і не почне тягнути до других. Так само, переконана, і моя майбутня дитина від того, що побачить гей-парад чи фільм “Горбата гора”, орієнтації не змінить.

Зрештою, от що таке та пропаганда, за яку хочуть штрафувати, а то й садити? Фільм про Харві Мілка, американського політика і першого відкритого гея, вибраного на державну посаду в Каліфорнії? Маєш його у кінотеці — до суду? Картину Клімта, де прочитуються лесбомотиви, — у вогонь? Рембо, Верлена, Оскара Уайльда — геть зі шкільної програми, бо хто ж, як не ці генії, найкраще “пропагують” одностатеві стосунки? Приобняв друга на вулиці — штраф? А якщо дитина намалює на асфальті веселку (офіційний символ ЛГБТ-спільноти), то її — до суду?

Мовчу вже про те, якими очима на нас дивиться зараз Європа, бо цим законом ми можемо порушити всі можливі конвенції, декларації прав і свобод і так далі, і тому подібне. Ні, не промовчу, — як на дикунів...

Лякає не лише той факт, що цей законопроект пройшов перше читання (289 депутатів проголосували “за”). А й те, яких бздурів додумалися написати “свідомі” депутати у пояснювальній записці, мотивуючи необхідність цього закону. “Гомосексуалізм становить загрозу національній безпеці” — серйозно? “Моральна розбещеність і так звана сексуальна свобода, які пропагуються в Україні, створюють загрозу для вищевказаних цінностей — здоров’я населення, інституту сім’ї, конституційних прав батьків, матерів, дітей, свободи слова та віросповідання, стабільної демографічної ситуації, — та ви що? Ці депутати та іже з ними називають одностатеві стосунки “крайньою формою сексуальної розпусти”. Так ось, за моїм глибоким переконанням, крайньою формою розпусти займаються самі депутати. Бо те, як представники влади (перепрошую за вульгарну аналогію) мають пенсіонерів, змушуючи їх животіти за копійчану пенсію, чи як мають неповносправних, перетворюючи їх на ув’язнених, бо у тих нема можливості вийти зі своїх багатоповерхівок навіть у дворі прогулятися (необлаштовані ліфти, бордюри, сходи), — це і є крайня форма сексуальної розпусти, нехай не фізіологічної, але ментально-моральної — точно. І, як би хто не ставився до гомосексуальних стосунків, націю зараз треба рятувати не від них. І національній безпеці України загрожує не те, що є люди, які люблять і мають стосунки з особами своєї статі (кому яке діло, врешті-решт, хто кого любить? Якщо ті, хто любить і кого люблять, — повнолітні, це їхня справа), а те, що при владі є ті, хто цю націю вважає за ніщо і не соромиться це всіляко демонструвати.

Схожі новини