Передплата 2024 «Добрий господар»

Маск працюватиме в адміністрації Трампа?

За даними The Wall Street Journal, Трамп, якщо переможе в листопаді на президентських виборах, може призначити Маска радником

Це фото Маска й Трампа - 2017 року, коли останній був президентом США. Згодом два бізнесмени посварилися, але зараз знову активно спілкуються. Фото AP.
Це фото Маска й Трампа - 2017 року, коли останній був президентом США. Згодом два бізнесмени посварилися, але зараз знову активно спілкуються. Фото AP.

Мільярдер Ілон Маск говорив із Дональдом Трампом про посаду радника в адміністрації США, — якщо кандидат від Республіканської партії повернеться до Білого дому. Як інформує видання The Wall Street Journal (WSJ), власник Tesla і SpaceX також переконує представників американської бізнес-еліти підтримати на президентських виборах Трампа.

Як констатує WSJ, два бізнесмени, які колись ворогували, нещодавно встановили досить тісні стосунки, а їхні погляди, зокрема, на проблему імміграції, стали набагато ближчими. Дональд Трамп та Ілон Маск, інформує видання, регулярно спілкуються телефоном. Говорять, зокрема, про науку, технології, електромобілі й американські Космічні сили.

Під час березневої зустрічі на Флориді, повідомляє WSJ, кандидат у президенти США від Республіканської партії розповів Ілону Маску та його колезі-мільярдеру Нельсону Пельтцу про своє бажання «знайти спосіб, аби Маск міг активніше долучитися» до роботи майбутньої адміністрації Трампа.

На тій же зустрічі, за даними WSJ, Маск і Пельц висунули ідею інвестувати в «оснований на даних» проєкт, що допоможе боротися з імовірною фальсифікацією результатів президентських виборів-2024. Трамп часто говорить, що вибори-2020 у нього «вкрали», і схоже, Маск у це вірить…

Маск агітує друзів-мільярдерів — аби підтримали Трампа

Власник автомобільної компанії Tesla також намагається мобілізувати на підтримку виборчої кампанії Трампа інших американських мільярдерів.

Із цією метою, інформує WSJ, Маск провів закриту зустріч із магнатом консервативних медій Рупертом Мердоком, колишнім бізнес-партнером Маска Пітером Тілем, відомим своїми правими поглядами, і колишнім главою міністерства фінансів, кінопродюсером Стівеном Мнучіним. Говорили начебто про фінансове забезпечення кампанії Трампа, інформує видання. За його даними, таку організаційну роботу Маск планує продовжити.

За інформацією WSJ, роль Маска в адміністрації Трампа може бути приблизно такою, як у випадку з колишнім директором видавництва коміксів Marvel Ісааком Перлмуттером. За президентства Трампа (2016−2020) Перлмуттер був радником у Департаменті у справах ветеранів. (Звісно, Маск, найімовірніше, працюватиме в якомусь іншому міністерстві).

До речі, роль радника в адміністрації Трампа не стала би для Маска абсолютно новим досвідом. За президентської каденції Трампа Маск, нагадує видання, входив до неофіційної групи бізнес-радників, — але пішов із неї на знак протесту проти виходу США з Паризької кліматичної угоди.

А раніше Маск казав, що голосував за Байдена…

Як нагадує WSJ, раніше Ілон Маск стверджував, що на президентських виборах 2020 року голосував за демократа Джо Байдена. Але останніми роками мільярдер суттєво змінив свою політичну позицію. Зокрема, регулярно спілкується у соцмережах із ультраконсервативними діячами, а перед проміжними виборами до Конгресу 2022 року активно підтримав республіканців.

Під час своєї виборчої кампанії Дональд Трамп постійно критикує електромобілі, мовляв, ставка на них «уб'є» американську автомобільну промисловість… Адміністрація Байдена запровадила певні пільги на придбання «електричок». За даними WSJ, Трамп і Маск обговорювали ті субсидії, і Маск, що цікаво, їх розкритикував, — попри те, що власнику компанії з виробництва електромобілів Tesla такі пільги корисні.

Схожі новини