Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Діти Єлизавети ІІ узяли участь у Вігілії принців

Почесну варту біля труни з тілом матері очолив новий британський король Чарльз ІІІ

Король Чарльз III, принцеса Анна, принц Ендрю і принц Едвард - у почесній варті біля труни Єлизавети II. Фото Reuters
Король Чарльз III, принцеса Анна, принц Ендрю і принц Едвард - у почесній варті біля труни Єлизавети II. Фото Reuters

Діти померлої британської королеви Єлизавети ІІ, король Чарльз ІІІ, принцеса Анна, принц Ендрю й принц Едвард, відстояли у почесній варті біля труни з тілом матері. Церемонія під назвою Вігілія принців відбулася у соборі Святого Джайлса (St Giles' Cathedral) у шотландському Единбурзі.

Члени королівської родини на деякий час приєдналися до Королівської роти лучників, які добу стояли у почесній варті біля труни з тілом Єлизавети ІІ. Місце біля узголів'я зайняв король Чарльз III, який посів британський престол після смерті матері.

За інформацією nv.ua, що посилається на видання People, Вігілія принців відбувалася 1936 року під час похорону діда королеви Єлизавети, короля Джорджа V, і 2002 року під час похорону королеви-матері Єлизавети. Уперше в історії у Вігілії принців узяла участь жінка — єдина донька королеви Єлизавети ІІ, принцеса Анна.

Дружина Чарльза ІІІ, королева-консорт Камілла, і дружина принца Едварда, графиня Вессекська Софі, сиділи під час Вігілії поруч іх вартою. У соборі Святого Джайлса з Єлизаветою ІІ попрощалися тисячі шотландців.

13 вересня труну з тілом Єлизавети ІІ доставили до Букінґемського палацу в Лондоні. Державний похорон королеви відбудеться у Вестмінстерському абатстві у понеділок, 19 вересня.

Нагадаємо, британська королева Єлизавета ІІ померла 8 вересня на 96-му році життя. Новим королем став її старший син, 73-річний Чарльз. Старший син короля Чарльза ІІІ, принц Вільям (новий спадкоємець престолу), і його дружина Кейт Мідлтон стали принцом і принцесою Вельськими.

Схожі новини