Передплата 2024 ВЗ

Макрон на скутері - «екологічний лицемір»

Президент Франції закликає до економії пального. А транспорт для релаксу обрав далеко не економічний…

Президента Франції Емануеля Макрона депутатка Національних зборів від «зелених» назвала… «екологічним лицеміром». Як розповіло британське видання Daily Mail, приводом стало фото у ЗМІ: під час відпочинку на Французькій Рив'єрі Макрон гасає на водному скутері, який «жере» у 5−10 разів більше пального, ніж автомобіль.

А ще у липні президент Франції закликав співвітчизників економити енергетичні ресурси у рамках «зусиль солідарності» — заради захисту довкілля й через можливі проблеми, пов’язані з обмеженнями поставок блакитного палива з рф.

14 липня, у День взяття Бастилії, Емануель Макрон заявив: «Мусимо підготуватися до сценарію, коли нам доведеться повністю обходитися без російського газу». Президент також наказав урядові Франції розробити плани «енергетичної економії» — з метою скоротити споживання енергії за два роки на 10%. Попри увесь цей «енергетично-економний» пафос, Макрон не знайшов у собі сил відмовитися від свого хобі…

Відпочинкові фото президента на водному скутері регулярно з’являються у французьких ЗМІ, починаючи з 2017 року, коли Макрон уперше став господарем Єлисейського палацу. Утім, цього року, після гучних слів про необхідність економити енергоресурси, багатьом у Франції здавалося, що Макрон змінить тип водного транспорту. Нещодавно президента Франції навіть сфотографували на каное… Однак працювати веслом Макрону не сподобалося, і президент знову осідлав скутер.

Фото президента на водному скутері були зроблені у морі поблизу Бреґансона, розташованого між Ніццою і Марселем. 44-річний Емануель Макрон і його 69-річна дружина Бриджит відпочивають там у маєтку Riviera Fort de Brégançon, який з 1968 року є офіційним місцем відпочинку президентів Франції.

Далекий від економічності вид водного транспорту, який Макрон обрав для релаксу, деяких депутатів Національних зборів дуже обурив. Зокрема, «зелена» депутатка Сандрін Руссо заявила таке: «Це підтверджує стійке враження про те, що президент не розуміє кліматичних змін. А нині не розуміти цього є злочином»… Інший депутат, який представляє макронівську партію La République En Marche, розповів виданню Voici: коли побачив фото президента на скутері, то не міг повірити своїм очам. Мовляв, набагато більше йому сподобалися знімки Макрона на каное, що з’явилися у пресі напередодні…

Схожі новини