Передплата 2024 ВЗ

Німці купують прибудинкові бункери

"Через 77 років після закінчення Другої світової війни до Німеччини повернувся страх бомбардувань"...

Через російську агресію проти України в Німеччині різко зріс попит на захисні прибудинкові бункери. Директор із маркетингу компанії Bunker Schutzraum Systeme Deutschland Компанія (BSSD), яка виробляє такі схрони, приймає замовлення вже на початок наступного року.

"Раніше у нас було 10 дзвінків на день, а тепер - понад 60 дзвінків на годину", – розповів представник BSSD в інтерв’ю німецькій газеті Die Welt. За словами бізнесмена, від початку війни в Україні попит на прибудинкові бункери в Німеччині просто "вибухнув". Особливо після того, як путін почав лякати Захід імовірним застосуванням ядерної зброї... Як відзначила Die Welt, "через 77 років після закінчення Другої світової війни до Німеччини повернувся страх бомбардувань".

Компанія BSSD пропонує своїм клієнтам бункери, що захищають від хімічної, біологічної і ядерної небезпеки. Найменший прибудинковий схрон, площею усього 9,6 кв. метра, коштує 49 тисяч євро. А от за значно комфортнішу модель, площею 90 "квадратів", доведеться заплатити 360 тисяч євро (поза тим, іще кілька тисяч коштуватиме монтаж захисного бункера). Найдорожчий бункер від BSSD має, зокрема, чотиришарове сталеве укриття, розміри якого - 6х3х2,5 метра, "просунуту" систему фільтрування повітря, броньовані двері, мінікухню та шість спальних місць.

За бажанням клієнт може доплатити, зокрема, за запасні повітряні фільтри, відеонагляд за своїм будинком (із бункера), додатковий резервуар для води, датчики чистоти повітря (всередині й зовні бункера), і навіть установку, яка розпилить на прибудинковій території сльозогінний газ або ж дим - аби відлякати непрошених гостей.

Читайте також: Про російську ядерну атаку, якою нас вчергове почали лякати

Схожі новини