Передплата 2024 «Добрий господар»

Із офісу Шрьодера тікають співробітники

А сам ексканцлер Німеччини досі не дистанціювався від Путіна...

Як повідомляє RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND), четверо співробітників берлінського офісу колишнього канцлера Німеччини Ґергарда Шрьодера відмовилися на нього працювати. Причина - "ексканцлер усе ще підтримує президента Росії і виконує свої функції у російському газовому лобі", пояснила Hannoversche Allgemeine Zeitung (HAZ).

Нагадаємо, Шрьодер, який є давнім близьким другом Путіна, очолює наглядову раду російської державної компанії "Роснєфть", а також займає керівні посади у концернах, що є операторами газопроводів "Північний потік" і "Північний потік-2". Шрьодер активно лобіював "Потік-2" і навіть після нападу РФ на Україну не відмовився від підтримки Кремля…

Наприкінці січня Die Welt повідомляла, що Шрьодер пояснював накопичення російських військ біля кордонів України реакцією РФ на навчання НАТО у Польщі й державах Балтії. "Я не вірю у російське вторгнення в Україну. - казав тоді Шрьодер. - Я також не думаю, що керівництво РФ зацікавлене у воєнній інтервенції в Україну".

Першим пішов від Шрьодера Альбрехт Функ - багаторічний менеджер берлінського офісу Шрьодера й автор його промов.

Саме Функ порадив ексканцлеру швидко дистанціюватися від Путіна, але ексканцлер до поради Функа не прислухався... "Чи набиратиме Шрьодер нових співробітників, має вирішити теперішній німецький канцлер Олаф Шольц, - повідомляє RND. - Багато хто в Берліні припускає, що тепер офіс Шрьодера закриють".

Як нещодавно повідомляла Die Welt, вартість річного утримання офісу Шрьодера коштує державному бюджету ФРН 407 тисяч євро.

Читайте також: Маленький штрих, але фантастично показовий

Тим часом

Швейцарська Nord Stream 2 AG, яка є оператором газпромівського Північного потоку - 2, розглядає банкрутство після санкцій. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела у компанії, передає «Єкономічна правда».

Заснована російським "Газпромом" та зареєстрована в Швейцарії Nord Stream 2 AG, наразі співпрацює з фінансовим радником над погашенням своїх зобов'язань і може офіційно розпочати процедуру банкрутства в швейцарському суді вже цього тижня.

Крім того, міністр економіки Швейцарії Гі Пармелін заявив у понеділок, що весь персонал Nord Stream - 2, понад 140 співробітників, були звільнені.

Схожі новини