Передплата 2024 «Добрий господар»

Відтінком шкіри Арчі цікавився принц Чарльз?

Саме спадкоємець престолу, стверджує автор книги про королівську родину Британії, зробив сумнозвісний коментар щодо кольору шкіри майбутньої дитини Меґан і Гаррі... Букінґемський палац це заперечує

Одним із звинувачень на адресу королівської родини, які принц Гаррі та його дружина Меґан висунули у своєму скандальному інтерв'ю американській телезірці Опрі Вінфрі, був расизм. Меґан тоді розповіла: хтось із найбільш помітних членів королівської родини, дізнавшись про її вагітність, почав уголос міркувати про те, якого кольору буде шкіра їхньої з Гаррі дитини. Меґан також стверджувала, що їхній син Арчі залишився без титула принца саме тому, що його бабця — афроамериканка…

У розмові з Опрою Вінфрі принц Гаррі наголосив, що вони з Меґан ніколи не скажуть, про якого саме члена монаршої родини йдеться. При цьому Гаррі запевнив, що це точно не королева Єлизавета І І, і не її чоловік принц Філіп (нині вже небіжчик).

Спекуляції на цю тему тривали багато місяців, і ось з'явилася нова інформація. Її оприлюднив у своїй біографічній книзі Brothers And Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan («Брати й дружини: приватне життя Вільяма, Кейт, Гаррі та Меґан») журналіст Крістофер Андерсен. Як він написав, сумнозвісний коментар щодо кольору шкіри дитини принца Гаррі й Меґан Маркл дозволив собі спадкоємець британського престолу — принц Чарльз.

Як стверджує Андерсен, розмова про колір шкіри майбутніх дітей Меґан і принца Гаррі відбулася не того дня, коли вони повідомили монаршу родину про вагітність Меґан, а набагато раніше, — у день їхніх заручин, тобто ще 2017 року. Начебто за сніданком принц Чарльз запитав свою дружину, герцогиню Камілу: «Цікаво, як виглядатимуть їхні діти?». Каміла буцімто відповіла: «Я впевнена, вони будуть абсолютно чудові». На що принц Чарльз, стверджує Андерсен, зауважив: «Я маю на увазі, якого відтінку може бути шкіра їхніх дітей».

Цитуючи цю розмову у своїй книзі, Крістофер Андерсен пише, що, на його думку, вона була нейтральною за своєю суттю, а расистського характеру їй надали люди з королівського двору, які підслухали розмову Чарльза й Каміли. І поширили Букінґемським палацом відповідні чутки, які швидко дійшли до Меґан і Гаррі… «Вона мулатка, а він — найвідоміший рудий у світі. Запитання Чарльза було невинним, без расистського підтексту, у ньому не було нічого поганого», — розповів Андерсен у інтерв'ю Etonline.

Попри ці слова Крістофера Андерсена, Букінґемський палац інформацію про ту розмову принца Чарльза з Камілою Паркер-Боулз категорично спростував. «Це чиста вигадка, і це не варто коментувати детальніше», — заявив речник монаршої родини. Але автор книги наполягає: усе, про що написав у цій книзі, він ретельно перевірив. «Я займаюся історією британської королівської родини вже 50 років, тож мої джерела інформації дуже солідні, — розповів Крістофер Андерсен в інтерв’ю Today. — Працюю з тими джерелами десятиліттями. Усе, про що написано у моїй книзі, підтвердили мені відразу кілька інформаторів».

Читайте також: Авторці книг про Гаррі Поттера погрожують убивством

Схожі новини